Thiago Silva schiet Messi neer, KNVB houdt vast rondvaart

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Thiago Silva schiet Messi neer, KNVB houdt vast rondvaart

'Hoe ik Lionel Messi denk af te stoppen? Daar heb ik een geweer voor nodig.'
De Braziliaanse verdediger Thiago Silva heeft een nogal luguber plan, mocht het tot een confrontatie met Messi's Argentinië komen. Laten we hopen dat het een grapje is.

• 'We organiseren maar vast een rondvaart, voor het geval dat we na het WK niets te vieren hebben.' Zoiets zullen ze bij de KNVB gedacht hebben toen ze een aantal helden van het gouden EK-team uit 1988 in een boot over de Amsterdamse grachten stuurden.

• Wat laat hij het er toch verdomd makkelijk uitzien, die Ronaldinho. Op het trainingscomplex van zijn club Atlético Mineiro besluit hij een paar ballen tegen de lat aan te schieten.

'Engeland heeft een te smalle selectie en de spelers zijn moe. Ik vind Wayne Rooney een uitstekende speler, maar hij komt totaal uitgeput in Brazilië aan. Het is geweldig om met Kerstmis te voetballen, maar het ontbreken van een winterstop zal Engeland weer gaan opbreken. Bovendien heeft Engeland zoals altijd tactische tekortkomingen, die ik in mijn tijd daar ook heb ervaren. Spelers kunnen niet reageren op tactische wijzigingen. Ze kunnen alleen vol gas geven. Ook al vraag je ze een lager tempo te spelen, dan nog geven ze 200 procent.'
Paulo Di Canio, ex-manager van Sunderland, verwacht niet veel van Engeland op het WK.

Fredy Guarín is klaar voor het WK! De middenvelder van Colombia maakte tegen Jordanië (3-0) een fantastisch doelpunt.

• Na een blessurebehandeling van een speler van Blekitni Gabin wil Dominik Lemanek van Polonia Warschau de bal, zoals het hoort, teruggeven aan de tegenstander. Het is zijn bedoeling om de bal naar de doelman te schieten, maar treft - zoals Jan Vertonghen eens gebeurde op bezoek bij SC Cambuur - onbedoeld doel. Om het leed nog wat erger te maken: Lemanek scoorde zo laat in de wedstrijd, dat er niet eens genoeg tijd was voor Polonia om een doelpunt 'terug te geven'. Het duel eindigde daardoor in 2-0.

• Frank Lampard en Steven Gerrard. Ze zijn allebei Engels, middenvelder en de dertig ruim gepasseerd. Toch zijn ze, volgens ons althans, best makkelijk van elkaar te onderscheiden. Deze Hondurese journalist denkt daar anders over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.