Piepjonge Van Persie, Trio-voetbal en afscheid Donovan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Piepjonge Van Persie, Trio-voetbal en afscheid Donovan

De ontdekking van de kleine Van Persie
• In navolging van Dick Advocaat en Pieter van den Hoogenband is Robin van Persie de nieuwe hoofdrolspeler in de commercial van Calvé pindakaas. In de nieuwe reclame, vanaf zaterdag te zien op televisie, zijn de eerste voetstappen van de aanvoerder van Oranje te zien.

'Het was een eer om mijn land te vertegenwoordigen tijdens drie wereldkampioenschappen. Ik keek uit naar mijn vierde WK en ben teleurgesteld dat ik niet ben geselecteerd. Ik wil de fans bedanken voor de steun en zal mijn oude ploeggenoten aanmoedigen tijdens de eindronde in Brazilië.'
• Dat zegt Landon Donovan nadat hij te horen heeft gekregen dat hij niet is opgenomen in de WK-selectie van Jurgen Klinsmann, de bondscoach van Amerika. De 32-jarige Donovan is met 57 doelpunten in 156 interlands topscorer allertijden van de VS.

Wereldkampioenschappen Trio-Voetbal van start
Flessenvoetbal. Kent u dat nog? Zes spelers, zes flessen en de speler van wie de fles als eerste leeg is verliest. Dat kan ook in teamverband. In Denemarken strijden op het WK Trio-voetbal per wedstrijd drie ploegen tegen elkaar op een veld met drie doelen in de vorm van zeshoek. De basisregels van het spel zijn simpel:
- Er moeten drie teams op het veld staan.
- Het winnende team is de ploeg met minste tegentreffers.
- De bal moet rond zijn.
Hieronder het ietwat vreemde speelveld.

Karim Rekik is afgevallen voor het WK in Brazilië. Tenminste, dat meldde Ons Oranje via Twitter. Navraag van VI's Oranje-watcher in Portugal wees echter uit dat de verdediger van Manchester City, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PSV, nog steeds uitzicht heeft op een plaats in de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal. Inmiddels heeft Ons Oranje excuses gemaakt voor de foutieve mededeling.

'Het wordt een cruciale beslissing in mijn carrière. Barcelona, Ajax… of ik krijg nog andere aanbiedingen. Ik sluit niets uit.'
Bojan Krkic, die nog een eenjarig contract bij Barcelona heeft, weet nog niet voor welke club hij komend seizoen speelt. De aanvaller kwam de voorbije jaargang op huurbasis voor Ajax uit. (Marca)

'We verwachten dat je voor jullie land zullen sterven. We verwachten en hopen dat Ghana voor het eerst in de geschiedenis kampioen wordt.'
• De president van Ghana, John Dramani Mahama, heeft hoge verwachtingen van het Ghanese nationale team op het WK. In de historie van het WK voetbal is het nog nooit voorgekomen dat een Afrikaans land de halve finale bereikte, laat staan de eindronde. Een schier onmogelijke opgave dus. Op 31 mei oefent het Nederlands elftal overigens nog tegen het team.

'Ik heb altijd gesteld dat Barcelona mijn thuis is. Ik hou van de club… maar de dag dat de mensen me daar niet langer willen, dan zal ik er ook niet langer blijven.'
Lionel Messi werd op de luchthaven van Buenos Aires onthaald door een grote groep journalisten. Met bovenstaande woorden reageerde hij onder meer op de vragen van de nationale pers. Overigens verlengde de kleine dribbelaar zijn contract bij Barcelona vorige week met één jaar, waardoor hij ruim twintig miljoen per jaar gaat verdienen. Dat hij van de club houdt, is dan ook niet zo'n gekke gedachte. (Argentijnse media)

Shakira kennen we allemaal van haar swingende liedje 'Waka waka (This Time for Africa)', dat tijdens het WK in Zuid-Afrika grijs werd gedraaid. Donderdag heeft de Colombiaanse vrouw van Barcelona-verdediger Gerard Piqué haar nieuwe WK-liedje uitgebracht. Behalve haar man, komen prominente voetballers als Lionel Messi, Neymar, Cesc Fabregas, Sergio Aguero, Radamel Falcao en Éric Abidal ook voor in de clip. Laatstgenoemde gaat niet mee naar het WK, dus zal hij moeten teren op zijn optreden in deze videoclip.

• 'Voetbal en nazi's passen gewoon niet bij elkaar.' Borussia Dortmund heeft een antiracisme filmpje over voetbal gelanceerd. Oordeelt u zelf.

• ESPN had het mooie idee opgevat om alle WK-deelnemers te afficheren in hun eigen taal, inclusief een mooie plaat. Dus bij het Nederlands elftal staat iemand die door moet gaan voor Robin van Persie, geflankeerd door Arjen Robben en Wesley Sneijder met de tekst oranje eronder. Maar met een ander schrift levert dat soms problemen op, zo merkten de Grieken op. Want de begeleidende tekst had Ethniki (de nationale) moeten zijn. Maar in de vertaling was iets misgegaan. De Grieken lezen namelijk: Stipiki.

De Rode Duivels krijgen op 22 juni op het WK koninklijke steun. Koning Filip en koningin Mathilde steken de Atlantische Oceaan over om hun landgenoten vanaf de tribune aan te moedigen tegen Rusland. Er is nog wel een maar. Als de verkiezingen van zondag leiden tot een (nieuwe) politieke crisis, dan blijft het koningspaar in eigen land. Kwestie van prioriteiten natuurlijk…

• We blijven nog even bij onze zuiderburen. Divock Origi is een van de verrassende namen in het keurkorps van bondscoach Marc Wilmots, en dat was ook een verrassing geweest voor Panini. Maar er gloorde hoop voor de verzamelaars en fans van de Lille-aanvaller. 'Ik ben heel fier om dit truitje te dragen, om mijn land te kunnen vertegenwoordigen. Come on Belgium', was de tekst naast een Panini-plaatje van Origi.

Maar het was niet meer dan een Photoshop-versie. Het lettertype is anders en zijn geboortedatum was compleet verkeerd. Toch is er echt hoop. 'Heel waarschijnlijk zal er wel iets gedaan worden, maar niet voor eind juni', werd opgetekend uit de mond van Nancy Everaerts van Panini België.

• Terwijl de voorbereidingen op het WK steeds meer vorm krijgen, strijden op de Malediven landen als de Filipijnen, India, Kirgizië en Palestina voor een plaats op het toernooi om de Azië Cup volgend jaar. Dat was ons inderdaad een beetje ontgaan. Maar dat ook daar fraaie treffers te aanschouwen zijn bewees de ontmoeting van Laos tegen Turkmenistan (1-4). Khampheng Sayavutthi staat naar verluidt in zijn land inmiddels te boek als de Laotiaanse Zlatan Ibrahimovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.