Optimisme begint langzaam te groeien bij de Belgen

Reacties

Zelf wilden ze er vorige week nog niet zo aan, maar langzaamaan begint het vertrouwen richting het WK te groeien bij de Belgische nationale ploeg. Zondag wonnen De Rode Duivels met 2-0 bij Zweden.

Optimisme begint langzaam te groeien bij de Belgen

Treffers van Romelu Lukaku en Eden Hazard, twee Belgen met een contract bij Chelsea, leidden de ploeg van Marc Wilmots voorbij de landgenoten van Zlatan Ibrahimovic, die er zelf overigens niet bij was. Vorige week overtuigde België al tegen het weliswaar niet al te sterke Luxemburg: 5-1. Daarna probeerden de Belgen uit alle macht de hoog opgelopen verwachtingen wat te temperen.

Na de wedstrijd van zondag in Solna, waarin België prima speelde, nam het vertrouwen alweer iets toe. Middenvelder Kevin De Bruyne, tegen Zweden een van de uitblinkers, was in de eerste helft dicht bij een wereldgoal. Hij trof echter de kruising. In de tweede helft raakte hij ook nog de paal. 'Dat ik niet scoor, is niet zo belangrijk', liet hij in Belgische media optekenen. 'We moeten allemaal zo fit mogelijk raken met het oog op het WK. Vandaag kenden we een moeilijk begin, maar daarna hebben we ons snel herstel. Ik heb positieve dingen gezien.'

Ex-Ajacied Toby Alderweireld liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. 'Een resultaat waar we tevreden mee mogen zijn', vond de verdediger van Atlético Madrid. 'Zweden was een stuk sterker dan Luxemburg en we speelden op een zwaar veld, maar onze organisatie stond er. Deze prestatie geeft in ieder geval vertrouwen.'

België speelt zaterdag zijn uitzwaaiwedstrijd tegen Tunesië, waarna de ploeg afreist naar Brazilië. Daar ontmoet het in de poulefase Algerije (17 juni), Rusland (22 juni) en Zuid-Korea (26 juni). Een plek in de achtste finale moet er derhalve wel in zitten. Door velen wordt België, dat tijdens de eindrondes in 2006 en 2010 nog ontbrak, zelfs gezien als outsider voor de wereldtitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.