Hazard en Lukaku bezorgen Belgen zege in Zweden

Reacties

België heeft in aanloop naar het WK ook overtuigend afgerekend met Zweden. Zes dagen na de 5-1 oefenzege tegen Luxemburg won de ploeg van bondscoach Marc Wilmots ook eenvoudig in de Friends Arena (0-2).

Hazard en Lukaku bezorgen Belgen zege in Zweden

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Rode Duivels, in tegenstelling tot Zweden wel actief tijdens het WK in Brazilië, de bovenliggende partij. Maar tot grote kansen leidde dat niet. Na ruim een half uur kwamen de bezoekers via Romelu Lukaku verdiend op voorsprong. Na een fout in de verdediging van Zweden schoot de spits van afstand knap raak.

Zweden - waar Marcus Berg (ex-FC Groningen en PSV), Johan Elmander (ex-Feyenoord), Andreas Granqvist (ex-FC Groningen), Oscar Hiljemark (PSV), Andres Isaksson (ex-PSV), Mattias Johansson (AZ), Ola Toivonen (ex-PSV) en Pontus Wernbloom (ex-AZ) in actie kwamen - ging op jacht naar de gelijkmaker, maar België kwam nauwelijks in gevaar.

In de 78ste minuut besliste Eden Hazard de wedstrijd en opnieuw was het een fraaie treffer. Na een combinatie met Kevin De Bruyne sneed hij door de Zweedse verdediging en passeerde Isaksson uiterst koel. Het bleef bij 0-2, waardoor het zelfvertrouwen opnieuw zal toenemen. Voorafgaand aan het WK speelt België nog één oefenduel: op 7 juni tegen Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.