Belgen blijven bescheiden: 'Amper toernooi-ervaring'

Reacties

Waar in Nederland het pessimisme overheerst richting het WK in Brazilië, kan België volgens velen wel eens de grote verrassing worden op de eindronde in Brazilië. De Rode Duivels doen er alles aan de hoge verwachtingen te temperen en klagen ondertussen niet over de intensieve arbeid die ze moeten verrichten tijdens het trainingskamp in Zweden.

Belgen blijven bescheiden: 'Amper toernooi-ervaring'

Waar Oranje als verliezend finalist van het vorige WK is ingedeeld in een loodzware poule met wereldkampioen Spanje, Chili en Australië, treft België tijdens de eerste WK-deelname sinds 2002 met Algerije, Rusland en Zuid-Korea op het eerste oog veel minder zware tegenstanders. Tel daarbij op dat vrijwel alle Belgische internationals in de Europese (sub)top actief zijn en het optimisme is verklaard.

Voormalig AZ-speler Moussa Dembélé vindt echter dat er iets te hard van stapel wordt gelopen. 'Iedereen ziet ons als de verrassing, maar we blijven een jonge ploeg met amper toernooi-ervaring. We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en rustig blijven', vertelde de middenvelder van Tottenham Hotspur aan Sporza.

Ook Axel Witsel (op de foto in duel met Dembélé) krijgt zo langzamerhand genoeg van de hooggespannen verwachtingen rond de Belgische nationale ploeg, die in aanloop naar het WK verloor van Colombia (0-2) en Japan (2-3) en gelijkspeelde tegen Ivoorkust (2-2). 'Dan weer gaan we de halve finale halen, dan weer worden we wereldkampioen. Ik vind dat we wat rustiger moeten blijven', zegt de international van Zenit Sint-Petersburg tegen Het Nieuwsblad.

Pijntjes
Behalve de vermeende favorietenrol is ook de hoge trainingsintensiteit onderwerp van gesprek. De meeste spelers uit de ploeg van Marc Wilmots hebben een lang seizoen achter de rug en kampen met pijntjes nu Wilmots de duimschroeven aandraait tijdens het verblijf in Zweden. Dembélé bagatelliseert de commotie. 'We trainen behoorlijk pittig, maar dat is ook nodig. Iedereen wil topfit zijn op het WK en daar zijn harde trainingen voor nodig. Uiteraard zijn er in de spelersgroep hier en daar wat kleine pijntjes, maar ernstig is dat allemaal niet.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.