Leekens: 'De kwaliteit ligt bij de Belgen een stuk hoger'

Reacties

België zal in ieder geval niet als laatste eindigen in Groep H tijdens het WK in Brazilië. Dat stelt Georges Leekens, die woensdag bij zijn debuut als bondscoach van Tunesië te sterk was voor Zuid-Korea (0-1).

Leekens: 'De kwaliteit ligt bij de Belgen een stuk hoger'

Leekens - zelf in de periodes 1997-99 en 2010-12 bondscoach van de Rode Duivels - denkt niet dat de Aziaten een concurrent zullen zijn van België, dat met Algerije, Rusland en Zuid-Korea is ingedeeld in de poulefase. 'Je mag Zuid-Korea natuurlijk niet veroordelen, want ze zijn nog aan hun voorbereiding bezig. Maar de kwaliteit ligt bij de Belgen een stuk hoger.'

'Vooral achterin, en zeker op stilstaande fases, zijn ze te pakken. De Duivels hebben beweeglijkheid en klasse: ze gaan de punten pakken tegen Zuid-Korea', voorspelt Leekens. 'De Belgen moeten opletten, maar mogen geen schrik hebben. Als Wilmots info nodig heeft: hij heeft mijn nummer. Maar Zuid-Korea zal het de Belgen niet moeilijk maken. Het wordt in de groep een strijd met Rusland.'

België is voor het eerst sinds 2002 weer aanwezig op een WK. Op dinsdag 17 juni is Algerije de eerste tegenstander. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots oefent voor die tijd nog tegen Zweden (1 juni) en het Tunesië van Leekens (7 juni).

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.