Van Buyten na acht jaar weg bij Bayern met veertien prijzen

Reacties

Daniel Van Buyten vertrekt na acht jaar bij Bayern München. De 36-jarige verdediger vindt het tijd om af te bouwen en kiest er daarom voor zijn aflopende contract bij Der Rekordmeister niet te verlengen.

Van Buyten na acht jaar weg bij Bayern met veertien prijzen

'Ik heb met Bayern afgesproken dat ik niet meer voor de club zal spelen. Op mijn 36ste is het niet gemakkelijk om me op de training dagelijks te meten met jongere spelers die bij de beste ploeg van de wereld voetballen. Na acht jaar bij Bayern acht ik de tijd rijp om te vertrekken', zei de Belgische mandekker tijdens het trainingskamp van de nationale ploeg, die zich voorbereidt op het WK in Brazilië.

Van Buyten vertelde vorige week al te stoppen als international en het lijkt er sterk op dat op zijn clubloopbaan er ook op zit. 'Tijdens mijn periode bij Bayern was ik vaak van huis en zeker na de geboorte van de kinderen was dat niet altijd gemakkelijk. Ze hebben me vaak moeten missen en ik wil voortaan meer tijd met hen doorbrengen.'

Afbouwen
In Duitse media wordt echter gesuggereerd dat Van Buyten nog gaat afbouwen op een lager niveau. Zo zou hij wellicht gaan uitkomen voor het tweede elftal van Bayern, waar Erik ten Hag trainer is. Ook een terugkeer naar België, waar hij in het begin van zijn zestienjarige carrière voor Charleroi en Standard Luik speelde, zou tot de mogelijkheden behoren.

Van Buyten speelde in acht seizoenen 233 officiële wedstrijden voor Bayern, waarin hij 28 keer scoorde. De ex-speler van Olympique Marseille, Manchester City en Hamburger SV won in totaal veertien prijzen met de grootmacht uit Zuid-Duitsland: vier landstitels, vier DFB-Pokals, één Ligapokal, twee Duitse Super Cups, één Europa Cup I, één Europese Super Cup en één wereldbeker voor clubs.  

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.