Radiozender blundert, Touré voedt geruchten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Radiozender blundert, Touré voedt geruchten

• Op de Spaanse radiozender RAC-1 liet Marcos Aoás Corrêa, beter bekend als Marquinhos, weten dat hij Paris Saint-Germain graag verruilt voor Barcelona, maar de verdediger ontkende op Twitter al snel dat hij te horen was tijdens het interview. Nu blijkt RAC-1 gesproken te hebben met Marcos Felipe, de achttienjarige doelman van Fluminense en Brazilië Onder-20. Die zag er de grap wel van in en zette de radiozender voor schut.

'Als je de doelstellingen van PSG bekijkt, hoe kun je je dan niet aangetrokken voelen tot zo'n club?'
Yaya Touré (foto) is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws, aangezien hij boos is op zijn club Manchester City. De Ivoriaan zou te weinig erkenning voor zijn prestaties krijgen en ontving bovendien geen verjaardagskaart toen hij een jaartje ouder werd. Nu flirt hij stiekem met het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain. (France Football)

• We kennen Luka Modric (op de foto met Álvaro Arbeloa) niet anders dan met lange haren. Van dat kapsel van de Kroatische Champions League-winnaar is echter nog maar weinig over. Herkennen jullie hem nog?

• In de huiskamer voetballen gaat zelden goed zonder dat er iets kapot gaat. De Braziliaanse internationals David Luiz en Oscar houden het lange tijd met succes vol… totdat de kroonluchter het ervan langs krijgt.

• Eens per vier jaar zijn alle ogen op één evenement gericht: het WK voetbal.

• In Brazilië dienen de nationale elftallen hun eten goed te controleren. Uit controles van de Braziliaanse Voedsel- en Warenautoriteit bleek dat er in diverse hotels producten over de datum waren, zoals in het Portobello Hotel. Er werd daar ongeveer 25 kilo aan vis en boter aangetroffen dat niet meer goed was. Het Italiaanse elftal verblijft in het hotel in kwestie tijdens het WK, dus is het bondscoach Cesare Prandelli aangeraden om de proviand grondig te controleren. Anders wordt de vis wel heel duur betaald. (ANP)

'Volgend jaar kunnen we ons geen foute aankopen permitteren. Bovendien moeten we niet liegen tegen de supporters. We kunnen niet pretenderen dat we de titel winnen omdat we AC Milan zijn'
• Gennaro Gattuso spreekt duidelijke taal. De oud-middenvelder van de Rossoneri verliet AC Milan in 2012. (Milan Channel)

'Ik droom er niet van om net zo goed als Messi te zijn… hij droomt ervan om zoals mij te zijn!'
Sergio Agüero is in een lollige bui. De aanvaller van Manchester City heeft in het verleden laten doorschemeren dat hij net zo goed als Lionel Messi wil worden. Die woorden verdraait hij nu in een interview met het sportmerk Puma.

'Er zijn er niet veel meer van, de meesten spelen hier al!'
De president van Real Madrid, Florentino Pérez (op de foto met Cristiano Ronaldo), staat bekend om zijn zomerse Galácticos-aankopen. Afgelopen zomer werd Gareth Bale nog voor het bedrag van om en nabij honderd miljoen naar Madrid gehaald. (Sky Sports)

'De trainingen zijn bijzonder licht, niet te vergelijken met wat ik in Duitsland dagelijks voor de kiezen krijg. Soms wissel ik een blik met Timmy Simons. Sinds hij weg is uit België weet hij wat het is om door te gaan tot je bijna moet overgeven. We knipogen naar elkaar, waarmee we willen zeggen: ‘Hoe is het mogelijk… Hoe wil je nu dat we ons op die manier kwalificeren?'
• Daniel van Buyten gaat zijn autobiografie uitbrengen en Nieuwsblad.be mocht alvast een kijkje nemen in het boek. De quotes van hierboven gaan over een bepaalde periode bij het Belgisch elftal. Wanneer is onduidelijk.  

'Grosskreutz heeft natuurlijk iets gedaan wat niet door de beugel kan. Maar we hebben toch allemaal wel eens wat gedaan waar we ons later voor schamen?'
• We raken niet uitgepraat over de kebab-gooiende en in het spelershotel plassende Kevin Grosskreutz. Ook Franz Beckenbauer niet. Hij bagatelliseert de actie van de verdediger van Borussia Dortmund. (Bild)

'De vertraging bij de werkzaamheden aan de infrastructuur is echt een schande voor onze mensen'
• Er is veel te doen omtrent de organisatie van het wereldkampioenschap in Brazilië. Voormalig topspits Ronaldo, die in het organisatiecomité van het toernooi zit, is boos op de regering. (Valor)

• De laatste open training van het Nederlands elftal werd zichtbaar met plezier afgewerkt. OnsOranje maakte er een compilatie van.

'Mourinho heeft hier goed werk verricht. Tijdens zijn eerste twee seizoenen was niemand in de kleedkamer Mou of anti-Mou, maar op het eind werd het anders. Er waren problemen, conflicten, en dat had een negatieve weerslag op het elftal en ons voetbal'
• Xabi Alonso kijkt terug op de jaren waarin José Mourinho coach van Real Madrid was. (Canal+)

Bekijk wekelijks prachtige fotoseries op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.