Mourinho tart Wenger wéér, politie onderzoekt Moyes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho tart Wenger wéér, politie onderzoekt Moyes

• Chelsea-manager José Mourinho laat geen gelegenheid onbenut om zijn collega Arsène Wenger van Arsenal te tarten. Mourinho noemde Wenger onlangs 'a specialist in failure' en zijn mening over de Fransman is niet veranderd door de FA Cup-zege van Arsenal, blijkt uit de extreem cynische uitspraken van de Portugees tegen Channel 4: 'Leuk voor Arsenal, één FA Cup in negen jaar. Voor Wenger moet het écht prachtig zijn geweest.'

Ronnie Moore werd onlangs zwaar bestraft door de Engelse voetbalbond, omdat hij in zijn tijd als manager van Tranmere Rovers een weddenschap had geplaatst op een wedstrijd van zijn eigen elftal. Moore moest een boete van 2.500 euro betalen en werd voor een maand geschorst. Dan moet hij zich flink hebben misdragen, zou je zeggen. Nou, niet bepaald. Moore zette één schamele pond in op een zege van zijn elftal, wat hem het wereldschokkende bedrag van drie pond en 93 cent opleverde, nog geen vijf euro. Dat is nog eens een duur foutje!

• Het is bepaald niet het jaar van David Moyes. De politie heeft namelijk een onderzoek ingesteld naar de onlangs bij Manchester United ontslagen manager. Woensdag zou Moyes in een wijnbar een 23-jarige man zijn aangevlogen. Blijkt Moyes dus weldegelijk aanvallend ingesteld!

• Alvast in de sfeer komen voor het aanstaande WK? Bekijk dan dit filmpje met álle doelpunten van het WK van 2010. Helaas inclusief die van Andrès Iniesta

• Een lekker biefstukje zit er tijdens het WK niet in voor de spelers van Mexico. Bondscoach Miguel Herrera heeft het eten van rundvlees namelijk verboden voor Javier Chicharito Hernández en consorten. Hij vreest voor een herhaling van 2011, toen vijf internationals van Mexico tijdens de CONCACAF Gold Cup positief testten op clenbuterol, een stof die incidenteel in rundvlees kan voorkomen.

• Het mislopen van Europees voetbal heeft de spanning bij AC Milan doen oplopen. Reservedoelman Marco Amelia en verdediger Daniele Bonera zijn elkaar namelijk te lijf gegaan. Amelia sprak Bonera er naar verluidt op aan dat hij te weinig tijd nam voor de supporters, waarna een vuistgevecht zou zijn losgebarsten.

'Ik heb nog hartstikke mazzel gehad. Ik ben van vijf meter naar beneden gesodemieterd. Halverwege kwam ik met mijn borstkas op een balustrade terecht. Als ik op de stenen vloer was gevallen, weet ik niet hoe het was afgelopen.  Ik moet rechtop zitten en me niet verroeren. Zelfs praten kost me energie.'
Gertjan Verbeek prijst zichzelf gelukkig na een ongeluk bij het klussen. (Noordhollands dagblad)

• Twintig jaar lang zorgde kledingsponsor Nike voor de Arsenal-tricotjes, maar daar komt nu een einde aan vanwege de nieuwe samenwerking met Puma. Daarom creëerde Nike een speciaal Arsenal-shirt. 'For 20 years, English football never looked so good', luidt het credo. Over smaak valt te twisten zullen we maar zeggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.