McGattuso, salto-inworp, Sunderland woest

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

McGattuso, salto-inworp, Sunderland woest

'We hebben Jack vanaf zijn achtste opgeleid tot de professionele voetballer die hij nu is, waarbij we veel tijd en geld in hem hebben gestoken. Dat hij onze club nu op deze manier verlaat, is voor ons een enorme teleurstelling. We hadden een akkoord met hem gesloten en hij en zijn zaakwaarnemer hebben ons nooit de kans gegeven een beter voorstel te doen dan Newcastle. Dit is heel erg bitter.' De overgang van Jack Colback naar aartsvijand Newcastle United is bij Sunderland bijzonder slecht gevallen, blijkt uit deze persverklaring.

Gennaro Gattuso is en blijft een bijtertje, ook nu hij zich voor reclames van McDonalds leent. Als onderdeel van de campagne deelde de ex-speler van AC Milan en huidig trainer van OFI Kreta vandaag gratis Big Macs uit in het centrum van Milaan.

• Het duel Léon-Pachuca (2-0) in de Mexicaanse competitie  kende een wel heel merkwaardig hoogtepunt, namelijk deze behoorlijk onorthodoxe inworp van José Juan Vázquez van de thuisspelende ploeg.

'Ik was bijna manager van Engeland geworden. Het scheelde maar een haartje, maar mijn vrouw zei dat ik het niet moest doen. Ze had gelijk. Ik kan er niet tegen om twee jaar te wachten op een EK of WK en het spelen van wedstrijdjes tegen landen als Kazachstan en San Marino. Dat wist mijn vrouw als geen ander en daarom heb ik het niet gedaan.'
•José Mourinho blikt terug op zijn afwijzing van het Engelse bondscoachschap in 2007. (BBC)

Mexico bereikte het WK met pijn en moeite en ook in Brazilië loopt het nog niet bij het Noord-Amerikaanse land. Toen de nationale selectie maandag in de bus stapte om te gaan trainen, bleek het voertuig stuk. Er zat voor Rafael Márquez, Javier Hernández en consorten daardoor niets anders op dan de taxi te pakken voor de rit naar het trainingscomplex. Ze hadden trouwens ook kunnen gaan lopen, want de velden bevinden zich op slechts twee kilometer afstand van hun hotel.

• De uitgelekte kamerindeling van het Argentijnse nationale elftal levert een paar interessante weetjes op. Fernando Gago zou weleens een chronische snurker kunnen zijn, want als enige speler heeft hij een kamer voor zichzelf. Doelmannen Sergio Romero en Mariano Andújar liggen samen op een kamer, net als dribbelaars Ángel di María en Ezequiel Lavezzi. Lionel Messi deelt zijn hotelkamer met de andere supervedette van Argentinië: Sergio Agüero.

• In deze gave Nike-commercial nemen perfecte voetbalrobots het vak over van wereldsterren als Wayne Rooney en Neymar, die daardoor noodgedwongen als havenwerker en kapper eindigen. Weten de supersterren zich te revancheren? 'There's no greater danger, than playing it safe.'

• Hij heeft het voorkomen van een saaie oude man, maar schijn bedriegt. Dat Sven-Göran Eriksson de bloemetjes graag buiten zet bleek maar weer eens toen hij op zijn veranda werd geïnterviewd door een journalist van The Daily Mail.  Tijdens het interview landt er ineens een helikopter in de achtertuin, om Eriksson een krat exclusieve wijn te bezorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.