Amerikanen en voetbal, Touzani fopt Eboue

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Amerikanen en voetbal, Touzani fopt Eboue

Soufiane Touzani toont zijn kunsten tijdens de presentatie van Ronaldinho bij AC Milan. In San Siro laat ook de Braziliaan zien over de nodige trucs te beschikken.

• Een strafschop versieren met een schwalbe gebeurt vrijwel wekelijks, maar een fopduik tijdens een penalty is vrij zeldzaam. Ashad Ali Adubarey, international van de Malediven, maakte tijdens de beslissende strafschoppenserie in het toernooi om de AFC Challenge Cup  tegen Afghanistan in ieder geval de meest opvallende penalty.

• Daar is hij weer, de baltovenaar van Rotterdam. Ook Emmanuel Eboue moest eraan geloven! De ervaren verdediger van Galatasaray, in het verleden ook actief namens Arsenal, werd flink te kakken gezet door Soufiane Touzani.

• Amerikanen en voetbal. De grootste sport wereldwijd zal in de Verenigde Staten nooit het basketbal, American football en baseball gaan overtreffen. Navraag in New York wijst uit dat de kennis van voetbal ver te zoeken is….

• We hebben al vele fraaie commercials over het WK gezien. Op deze zondag nog maar eentje, met de nodige Duitse internationals in de hoofdrol.

• Groot verdriet voor Pelé (foto boven). De levende legende en beste Braziliaanse voetballer ooit heeft in aanloop naar het WK in eigen land, dat toch al volop bekritiseerd wordt in Brazilië, ook nog eens te horen gekregen dat een van zijn zeven zoons is veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf. Edson Cholbi Nascimento kreeg de straf voor betrokkenheid bij drugshandel.

• Op het genoemde WK in Brazilië hoopt Neymar door te schitteren juist in de voetsporen van Pelé te treden. Beide filmpjes hierboven tonen in ieder geval aan dat het aan de techniek van de Barcelona-aanvaller niet zal liggen.

'Geen directeur zegt hoe ik speel. Ja, Hoeness deed dat even bij Bayern München. Daarom ben ik weggegaan.'
• Bondscoach Louis van Gaal bepaalt hoe er bij Oranje gespeeld wordt en niemand anders. Dat was de strekking van de Oranje-keuzeheer toen hem zaterdagavond na de 1-0 zege op Ghana werd gevraagd naar de 5-3-2-tactiek van Oranje. Een van de doelstellingen was immers spelen volgens de Hollandse School.

• Een onderonsje tussen twee topvoetballers op Twitter. Chelsea-aanvaller Eden Hazard deelde een schimpscheutje uit aan niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic via het sociale medium. 'Het is leuk om in Zweden te zijn. Zlatan, wil je dat ik even langskom om jou een snelcursus Frans te geven?', aldus de Belg die refereerde aan het praatje dat Ibrahimovic hield op het Franse voetbalgala nadat hij werd uitgeroepen tot Beste Speler van de Ligue 1. Het bedankje ging destijds immers in nogal gebrekkig Frans tot hilariteit van zijn ploeggenoten. De voormalige Ajacied reageerde gevat. 'Misschien morgen. In ruil zal ik jou leren hoe je een doelpunt maakt.' De heren staan zondagavond om 20.30 uur tegenover elkaar in een oefeninterland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.