Real Madrid in het roze, wereldgoal Seedorf

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Real Madrid in het roze, wereldgoal Seedorf

• Real Madrid heeft een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke keuze gemaakt met betrekking tot zijn uitshirt. De Madrilenen wisselen het maagdelijk wit volgend seizoen bij uitduels namelijk in voor mierzoet roze. Tja…

'Voor elke wedstrijd die Miroslav Klose speelt ga ik bidden dat hij mijn WK-record niet verbreekt.'
Ronaldo hoopt dat hij ook na dit WK alltime-topscorer blijft. De Braziliaan maakte veertien doelpunten op mondiale eindrondes. Klose zit hem op de hielen met twaalf treffers.

• Bij AC Milan bevindt hij zich in een extreem benarde positie, maar op het veld is Clarence Seedorf gewoon heer en meester. In een duel tussen Real Madrid Legends en Juventus Legends (met Edgar Davids) trof Seedorf op fantastische wijze doel.

'Ik ben gestopt met het eten van foccacia's. Vandaag wel tenminste.'
Antonio Cassano heeft zichzelf op een dieet gezet om topfit aan de start van het WK te verschijnen. Of hij genoeg doorzettingsvermogen heeft, valt echter te betwijfelen. (The Guardian)

• Wat pakt een voetballer in voor hij op trainingskamp gaat? Natuurlijk zijn voetbalspullen en wat persoonlijke benodigdheden. Vaak ook een koptelefoon, een spelcomputer en andere gadgets. Wat we niet vaak zien als reisbagage is een muziekinstrument. Leighton Baines breekt met die traditie. De linksback van Engeland en Everton reist met zijn gitaar af naar de Verenigde Staten, waar de Engelse nationale ploeg zich voorbereidt op het WK.

• Een opsteker voor het Nederlands elftal. Chelsea-trainer José Mourinho verwacht namelijk dat Oranje zich gaat plaatsen voor de achtste finale van het WK. Al is het maar de vraag of hij dat zegt omdat hij zo'n hoge dunk heeft van de selectie. 'Ik kies altijd voor mijn vrienden', vertelt hij in een YouTube-filmpje waarin hem wordt gevraagd welke zestien ploegen de groepsfase overleven. 'Dus als een vriend van me Nederland coacht, ben ik voor hen', verwijst hij naar zijn relatie met bondscoach Louis van Gaal, met wie hij bij Barcelona samenwerkte. The Special One, die Spanje als onbetwiste groepswinnaar ziet, voegt daar wel aan toe: 'Maar ik denk dat Chili zich ook kan gaan plaatsen.'

Ron Vlaar staat er goed op bij zijn club Aston Villa. Niet alleen is Ron Beton - of Concrete Ron, zoals ze hem in Birmingham noemen - er aanvoerder; ze hebben hem ook uitgekozen als boegbeeld om het nieuwe thuisshirt te presenteren. Op de eigen clubsite wordt Vlaar in een filmpje afgebeeld als een stripheld, een soort Superman, die zijn clubkostuum openscheurt waardoor het nieuwe claret and blue-thuistenue zichtbaar wordt.

• De nationale ploeg van Spanje bereidt zich de komende dagen in de Verenigde Staten voor op het WK. In de hoofdstad Washington D.C. speelt het zaterdag een oefenduel met El Salvador. Maar voordat La Furia Roja in actie komt tegen het kleine voetballandje, maakt het van de gelegenheid gebruik om op visite te gaan bij het Witte Huis: de thuisbasis van president Barack Obama. Van hem is bekend dat hij van voetbal houdt, een bezoekje van de wereldkampioen zal hem dan ook goed doen.

• Dieren en het WK lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hadden we in 2010 in Zuid-Afrika de octopus Paul die een groot aantal wedstrijden goed voorspelde, nu hebben ze in Colombia de voorspellende gaven van schapen ingeroepen. Om de terugkeer van Colombia op het WK (voor het eerst sinds 1998 doen ze weer mee) te vieren, besloot een aantal fans om twee groepen schapen in de tenues van Colombia en Brazilië te hijsen, om ze vervolgens een potje tegen elkaar laten spelen. Het is voor de Colombianen te hopen dat zij het net zo goed doen als hun wollige tegenpolen: Colombia versloeg het gastland met 4-3. Grote uitblinker was 'James Rodriguez', met twee goals.

Never a dull moment in het Franse kamp. Vier jaar geleden lag de ploeg in Zuid-Afrika compleet overhoop, terwijl er in de voorbereiding op het komende WK nogal wat te doen was rondom Samir Nasri. Hij gaat niet mee naar Brazilie, mede vanwege zijn slechte houding. Patrick Viera, voormalig Frans international, steunt hem echter. 'In het voetbal moet je je beste spelers selecten', begint hij zijn kritiek op bondscoach Didier Deschamps. 'Ik denk dat men in Frankrijk niet om kan gaan met sterke persoonlijkheden. Samir heeft het dit jaar fantastisch gedaan. Bij Manchester City (waar Nasri speelt en Viera een jeugdteam traint, red.) heb ik nooit negatieve geluiden over hem gehoord.'

• Dat een menselijk lichaam in zes maanden tijd flink kan veranderen bewijst de Duitse keeper Tim Wiese. De 32-jarige ex-doelman van 1. FC Kaiserslautern, Werder Bremen en 1899 Hoffenheim liet in januari van dit jaar zijn contract bij die laatstgenoemde club ontbinden. Sindsdien lukte het hem niet om een nieuwe werkgever te vinden, maar stilzitten deed Wiese allerminst. De zesvoudig international sloeg aan fitnessen, behoorlijk fanatiek ook, met als resultaat dat Wiese er nu uitziet als een volleerd bodybuilder.

• Het is ook nooit goed. Maandenlang werd er getwijfeld over de fitheid van Oranje-middenvelder Wesley Sneijder. Inmiddels lijkt de Utrechter helemaal klaar voor het WK, maar nu wordt geopperd dat Sneijder té fit is. De speler van Galatasaray riep de hulp van K1-vechter Gökhan Saki in, zegt zelf nu 'extra explosief op de eerste meters te zijn', maar bij zijn terugkeer bij het Nederlands elftal twijfelden de inspanningsfysiologen aan hun apparatuur. Sneijder zou zó fit zijn, dat zij hun vraagtekens zetten bij de juistheid van hun metingen. En toch vindt bondscoach Louis van Gaal dat zijn beoogde nummer 10 nóg fitter moet worden. Tja...

• Wat een enkele foto al niet voor ophef kan veroorzaken. Ene Bernice Breure plaatste een kiekje van haar zoon met Barcelona-speler Ibrahim Afellay en PSV-trainer Phillip Cocu (die samen op een Utrechts terras wat aan het drinken waren) op Twitter. Direct begon het grote speculeren. Op social media vroegen veel mensen zich af of de international, die bij Barcelona vermoedelijk niet veel meer aan de bak zal komen, voor een terugkeer naar Eindhoven staat. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad stelt dat dat 'een sprookje' zou zijn, maar tempert de verwachtingen. "Iedereen slaat op hol. Het huidige salaris van Afellay is ongeveer 3x de salary cap van #PSV. Dus....."

• De oefeninterland Nederland-Ghana (1-0) heeft het Duitse Bild een reden gegeven om maar eens te gaan stoken in het Oranje-kamp. Het medium plaatste een foto van een zichtbaar balende Klaas-Jan Huntelaar (met naast hem de net gewisselde Robin van Persie) met als kop: 'Nu al WK-frustratie bij Huntelaar'. Toen Van Persie naar de kant ging mocht niet de spits van Schalke 04 invallen, maar PSV'er Memphis Depay, terwijl later ook Jeremain Lens speeltijd kreeg. Volgens Bild baalt The Hunter nu al van zijn rol in Brazilië, nog voordat het WK überhaupt begonnen is. Dat belooft nog wat.

• Het lijkt een open deur, maar dat heeft de Argentijnse legende Diego Maradona er niet van weerhouden om te roepen dat Argentinië het WK kan winnen. Volgens Maradona, op het vorige WK zelf nog bondscoach van Lionel Messi en co, heeft zijn land 'de spelers in huis om de titel te winnen'. Een waarheid als een koe, met vedettes als Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Pablo Zabaleta en Angel di María. De wit-blauwen nemen het in de poulefase op tegen Bosnië-Herzegovina (15 juni), Iran (21 juni) en Nigeria (25 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.