Kraay jr. ruziet met Van Gaal, Engeland kansloos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kraay jr. ruziet met Van Gaal, Engeland kansloos

SBS6-verslaggever Hans Kraay jr. en bondscoach Louis van Gaal vervolgen hun gesprek na het moeizame interview voorafgaand aan het oefenduel van Oranje met Wales. De foto spreekt voor zich. En dat in zijn voorlaatste interview met bondscoach Van Gaal. Nu afwachten hoe Kraay jr. zijn laatste vraaggesprek als verslaggever van SBS 6 met de keuzeheer van Oranje gaat verlopen.

• Oranje speelt alle kwalificatieduels in aanloop naar het EK 2016 in de Amsterdam Arena. Voornaamste reden: stadioncapaciteit. En dat is tegen het zere been van Jan van Merwijk, stadiondirecteur van De Kuip. In dat kader stelde Van Merwijk met een knipoog dat hij na het EK in Frankrijk een wisseling van de wacht verwacht gezien de stadionplannen van Feyenoord.

'Engeland is absoluut niet in staat om het WK te winnen. Als ze de kwartfinale halen zou dat een wereldprestatie zijn'
• Dat zegt Sven-Göran Eriksson in de Italiaanse media. Saillant detail: De Zweed was van 2001 tot en met het WK in 2006 de keuzeheer van The Three Lions.

'Ik heb in februari al gezegd dat ik er alles aan zou doen om Ronaldo niet te laten spelen tegen Ghana en de beste manier om hem langs de kant te houden, is door hem een blessure te geven'
• In Portugal nemen de zorgen rondom Cristiano Ronaldo alleen maar toe nu het WK met rasse schreden nadert. De sterspeler van Portugal en Real Madrid is allesbehalve fit getuige zijn dijbeen- en knieblessure. Nana Kwaku Bonsam, beter bekend als de heksendokter in Ghana, claimt dat hij daarvoor verantwoordelijk is. Volgens Bonsam is dit niet op te lossen door doctoren en artsen. 'Het is iets spiritueels', aldus de heksendokter. Ghana en Portugal treffen elkaar in de groepsfase van het WK.

Engeland hoopt in ieder geval tot en met 13 juli actief te zijn tijdens het WK van deze zomer. Tot die tijd moeten de spelers zich verstaanbaar kunnen maken in Zuid-Amerika, waar niet iedereen de Engelse taal machtig is. Reden genoeg om de broodnodige woordjes Portugees onder de knie te krijgen.

• De WK-koorts begint in Nederland langzaam te komen. Ook in Italië zal de mondiale eindstrijd ongetwijfeld leven, maar de supporters lopen nog niet echt warm voor het openingsduel van hun land met Engeland op 14 juni. Wat heet. De kraker zal gespeeld worden in Manaus, midden in het regenwoud, waar het dus enorm benauwd is. Waar de Engelsen steun krijgen van zo'n 2.500 supporters, wist de Italiaanse voetbalbond slechts tweehonderd kaarten te verkopen. De rest hebben hebben ze daarom maar teruggestuurd naar de FIFA.

• Voetballend zit het bij de Braziliaanse selectie doorgaans wel goed. Zo'n beetje iedere speler beschikt over een uitgebreide trucendoos en een flinke dosis techniek. Koppel dat aan spelvreugde en je zou zeggen dat je een winnende formule in handen hebt. In de oefenwedstrijd tegen voetbaldreumes Panama (4-0 winst) zorgde Chelsea-speler Willian dinsdag voor de laatste goal. Het was zeker niet de mooiste van de avond, maar als je na zo'n triviale goal tegen een weinig aansprekende tegenstander juicht zoals Willian en vedette Neymar, dan vind je het écht heel erg leuk om te voetballen.

• Wie het een paar uur eerder op de dinsdagavond vermoedelijk even wat minder leuk vond om te voetballen, was Jong Oranje-middenvelder Tonny Vilhena. In het met 3-1 gewonnen EK-kwalificatieduel met Jong Luxemburg kreeg hij bij een 2-1 stand een reuzekans op de derde treffer. Maar hij faalde wel heel erg jammerlijk... (vanaf 1.49).

• FC Groningen-trainer Erwin van de Looi (en dus niet Edwin...) dacht na een lang seizoen tijdens zijn vakantie op Ibiza vanavond eens lekker rustig Nederland-Wales te kijken. Helaas.

• Twee jaar lang werd de Argentijnse verdediger Martín Demichelis genegeerd door bondscoach Alejandro Sabella. Daarnaast werd hij meer dan eens bespot vanwege zijn enorme paardenstaart. Daar is hij nu allebei vanaf. Hij gaat mee naar het WK én dankzij de Argentijnse kapper Gustavo Resquin loopt hij daar rond met een korte coupe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.