Oranje steunt vermiste meisjes, pluim Maradona, fan Merkel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'De vermissing van de meisjes gaat ons aan het hart'
• Dat zegt Arjen Robben naar aanleiding van de vermiste meisjes Lisanne Froon en Kris Kremers. De spelers van Oranje elftal dragen polsbandjes om aandacht te vragen voor de vermiste meisjes in Panama. Op de oranje polsbandjes staat findlisannekris.com, de website die is opgezet voor de zoektocht naar de meisjes. Overigens mogen de internationals deze bandjes niet dragen tijdens wedstrijden op het WK. De wereldvoetbalbond wil geen statements zien tijdens het mondiale eindtoernooi.

'Duitsland heeft de perfectie bereikt, ze hebben Portugal platgewalst'
• Dat zegt Diego Maradona, De held van het WK in 1986, naar aanleiding van de ruime overwinning op Portugal.

'Ik zou Casillas laten staan'
• Een nogal opmerkelijke uitspraak van José Mourinho, de voormalige manager van Real Madrid en nu de eindverantwoordelijk bij Chelsea. Iker Casillas, de doelman van Spanje, kende een zeer ongelukkig openingsduel met Oranje. Maar dat uitgerekend Mourinho de Spaanse captain steunt is best apart. De Portugees is zoals bekend geen fan van Casillas en passeerde de clubicoon in zijn periode in Madrid.

• De selectie van Honduras heeft er een zware nacht opzitten. Voor het hotel van de nationale selectie gingen gangsters een vuurgevecht aan met de politie. Niemand van de Hondurese selectie raakte gewond.

• Het was een leuk idee van de Braziliaan Alex Telles. De ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray wilde gebruik maken van het feit dat zijn maatje in Brazilië was, en besloot hem op te zoeken in het hotel van Oranje. Helaas voor hem stak Louis van Gaal daar hoogstpersoonlijk een stokje voor: Sneijder moest rusten. 'Maar morgen of overmorgen probeer ik het weer', toonde Telles zich strijdbaar.

• De naam Cabeção zal niet bij iedere (zo niet: geen enkele) voetballiehebber een belletje doen rinkelen. Niet verwonderlijk ook: het gaat hier niet om een nieuw Braziliaans supertalent, maar om een schildpad. Een schildpad met voorspellende gaven welteverstaan. Het beest voorspelde voor het WK al dat Brazilië het oefenduel met Servië zou gaan winnen en dat gebeurde ook. Ook voor het WK-openingsduel (Brazilië-Kroatië, 3-1) voorspelde hij de juiste winnaar. Cabeção mocht ook winnaar van het tweede groepsduel van de Brazilianen (tegen Mexico) voorspellen, maar tot grote schrik van het gastland gokte de schildpad op de Mexicanen. Als dat maar goedkomt.

• Natuurlijk zijn alle spelers die actief zijn op het WK tot op het bot gemotiveerd om de wereldtitel te pakken, maar er is nu voor hen nog een extra reden om heel erg hun best te doen. De beker zal namelijk worden uitgereikt door het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen, op de foto poserend met enkel een Braziliaanse vlag aan. Normaal gesproken zou president Dilma Roussef de cup uitreiken aan de winnaar, maar door de vele kritiek op haar is besloten om dat nu door Bündchen te laten gebeuren. En dat lijkt ons een prima idee!

'Ik wil mijn Portugese vrienden herinneren aan het EK 2004. Ook toen verloren we het openingsduel, maar haalden we vervolgens de finale'
• De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari was in 2004 bondscoach van Portugal en besloot zijn kameraden na de 4-0 oorwassing tegen Duitsland wat moed in te praten.

• Tot slot komen we nog even terug op maandag. Toen toonden we deze foto van de Portugees Raul Meireles met daarbij de mededeling dat hij zijn middelvingers opstak naar de scheidsrechter en/of ploeggenoot Pepe, die net daarvoor rood had gehad. Na een statement van de Portugese bond, waarin het meldde dat het niet de middelvingers maar de wijsvingers van Meireles waren, zijn we de foto nog eens goed gaan bestuderen. En inderdaad: het lijken de wijsvingers van Meireles te zijn. Maar wat hij dan precies met dit gebaar bedoelt...?

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

Oranje steunt vermiste meisjes, pluim Maradona, fan Merkel
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.