Müller looft Müller, Alves ontzet, probleempje Maradona

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

 'Ik geloof er niks van. Je neemt me in de maling. Xavi weg? Wie is dan het symbool van Barcelona. Als hij vertrekt, kan iedereen de deur uitlopen.'
• De Braziliaanse rechtsback Dani Alves kan niet geloven dat zijn ploeggenoot Xavi wellicht vertrekt bij Barcelona voor een riante overgang naar Qatar. Zelf is Alves overigens al meerdere keren in verband gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain  (AS)

'Ik weet het zeker. Thomas Müller gaat het WK-record verbreken.'
• Het zal je maar gezegd worden. De woorden zijn uitgesproken door niemand minder dan Gerd Müller, de goaltjesdief van weleer. Hij ziet in zijn naamgenoot Thomas, die in de eerste WK-wedstrijd van Duitsland drie keer scoorde tegen Portugal (4-0), een waardige opvolger. Thomas Müller staat  nu op acht WK-treffers, terwijl de Braziliaan Ronaldo nog altijd de lijst aanvoert met vijftien goals. Een andere Duitser, Miroslav Klose, staat op veertien en komt mogelijk nog in actie dit WK. (BILD)

• Het begin van België op het WK, tegen Algerije werd moeizaam gewonnen met 2-1, mag dan moeizaam geweest zijn… Maar de Rode Duivels-gekte is er bij onze zuiderburen niet minder om. In België zijn de ouders Evelien en Pieter Tijtgat landelijk nieuws. Zij noemden hun zoontje, dat dinsdag geboren werd, immers Titus Marouane Dries Tijtgat. Inderdaad, naar de doelpuntenmakers Fellaini en Mertens van dinsdag.

Diego Armando Maradona heeft over iedere ploeg op het WK een mening. Maar dat zou de komende duels wel eens wat lastiger kunnen worden. Althans, om de ploegen live aan het werk te zien. De Argentijnse wereldster van weleer claimt immers dat hij zondag bij het duel Argentinië-Bosnië-Herzegovina het stadion niet in mocht. Daarom keek hij met zijn zoontje maar in het hotel. Of Pluisje  een kaartje had wordt in het midden gelaten. Overigens is de reactie van de FIFA amusant. 'Wellicht had hij de verkeerde deur.' Overigens meent Maradona zelf dat een en ander te maken heeft met de kritiek die hij in de aanloop naar het toernooi uitte aan het adres van de FIFA.

• Bril-jant. Sinds de zweefduik van Robin van Persie tegen Spanje is #persieing een hit op social media. Mensen plaatsen massaal foto's waarin ze nadoen hoe Van Persie na zijn zweefduik met zijn neus in het gras belandde. Zelfs zijn eigen grootvader, de 93-jarige (!) Wim Ras.

• Filmpjes van ballenjongens en mascottes die stervoetballers voor de gek houden kennen we al. Zo zijn de beelden van een jochie dat doet alsof hij Steven Gerrard een hand wil geven, maar die hand op het laatste moment wegtrekt, de hele wereld over gegaan. Maar andersom, een vedette als Lionel Messi die een onschuldig mannetje vlak voor de wedstrijd tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina voor gek zet... Nee, dat is voor het eerst.

• Oké, dat is een beetje flauw. Want natuurlijk deed Messi dat niet expres. Toen hij hoorde dat hij de jongen compleet over het hoofd had gezien, maakte hij het dubbel en dwars goed met hem.

'Dit is moeilijk te accepteren. De tweede goal was zijn fout, hij liet Mats Hummels compleet vrij inkoppen. Daarna laat hij met zijn rode kaart de ploeg achter met tien man. Het feit dat hij niet eens een echte Portugees is, zou ervoor moeten zorgen dat hij zich normaal gedraagt. Maar dat deed hij niet'
• Kent u hem nog, José Mourinho? De man die als trainer van Real Madrid de Galacticos veranderde in een groep straatvechters? Diezelfde Mourinho uit nu felle kritiek op verdediger Pepe, die in het WK-duel van Portugal met Duitsland zijn hoofd maar weer eens verloor. Onder Mourinho was Pepe bij Real overigens onomstreden.

'Ik zou hem niet op de bank zetten. Hij heeft in het verleden geweldige dingen voor Spanje gedaan en heeft nu het vertrouwen van zijn trainer nodig'
• Kent u hem nog, José Mourinho? De man die als trainer van Real Madrid keeper en clubicoon Iker Casillas slachtofferde? Diezelfde Mourinho stelt nu dat de doelman na zijn matige optreden tegen Nederland niet zomaar op de bank gezet moet worden.

• Ook Napoli-doelman Pepe Reina had gekeken naar de WK-wedstrijd België-Algerije. Hij zag Dries Mertens, zijn ploeggenoot in Italië, de winnende 2-1 maken en besloot er een tweet aan te wijden. 'Een kleine, grote man', zo luidt ongeveer de strekking van het bericht.

• Nog meer nieuws over Mertens: hij won met zijn treffer een weddenschap met zijn vader. De tegenprestatie van zijn vaders kant was dat Mertens junior de snor van senior eraf mocht halen. En zo geschiedde, zo valt te zien op het Instagram-account van kleine Dries.

'We kregen zelfs complimenten van Maradona! Ik heb hem zelf nooit zien spelen, maar bedank hem voor de complimenten'
• Oranje-verdediger Bruno Martins Indi was na de 5-1 overwinning op Spanje onder de indruk van de mooie woorden van de Argentijnse legende. (Algemeen Dagblad)

Michael Arroyo vindt het mooi geweest. In het WK-duel met Zwitserland (2-1 nederlaag) kwam de Ecuadoriaan als invaller binnen de lijnen, waarna hij in de extra tijd bij 1-1 een goede kans kreeg op de winnende. Die ging er niet in, in de counter maakte Zwitserland wél de 2-1. Dat kwam hem op Twitter op flink wat kritiek te staan. Daarop besloot Arroyo zijn account maar gewoon te verwijderen. 'Jullie kunnen ophouden met jullie berichten, ik sluit mijn account', zo gaf hij zijn volgers nog mee.

• De Colombiaanse fans waren al dolblij met bondscoach José Pekerman; hij leidde het land immers naar het eerste WK sinds 1998. Na de 3-0 overwinning op Griekenland in het eerste groepsduel is zijn status nóg verder gegroeid. Pekerman kreeg bij de Colombiaanse presidentsverkiezingen namelijk 2,6 procent van de stemmen. Lang niet genoeg om ook echt president te worden. Wat trouwens ook helemaal niet kan; Pekerman doet namelijk niet mee aan de verkiezingen. Door de goede prestaties van het nationale elftal besloten desondanks meer dan vierhonderdduizend Colombianen de naam van de keuzeheer op het stembriefje invullen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

Müller looft Müller, Alves ontzet, probleempje Maradona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.