Oranje kost ondernemers geld, Rutte beste voetbalanalist

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oranje kost ondernemers geld, Rutte beste voetbalanalist

• Het WK wordt niet alleen op de aarde aandachtig bekeken, maar ook vanuit de ruimte. Bemanningsleden van het ruimtestation ISS, dat circa vierhonderd kilometer boven de aarde vliegt, volgen het toernooi namelijk ook. In een videoboodschap wensten drie van hen de voetballers succes en kondigden aan te gaan kijken vanuit het ISS.

• Het Belgische Sporza weet het vrijwel zeker. De vliegende kopbal van Robin van Persie (foto boven) is een nieuwe stap in de evolutie van de mens.

• Uruguay treedt zaterdagavond (21.00 uur) aan tegen Costa Rica, maar de Zuid-Amerikanen moesten dat bijna doen zonder doelman Fernando Muslera. Hij werd namelijk midden in de nacht opgeschrikt door een zwerm mieren in zijn bed. De problemen werden opgelost door nieuwe lakens, waarna Muslera zijn nachtrust hervatte. Ook Engeland heeft last van ongedierte. De spelers smeerden zich voor de training in met anti-muggenspray, zoals te zien in dit filmpje.

'Ik heb donderdag en vrijdag toestemming gegeven dat de vrouwen nog even in het hotel hun man en kinderen konden zien. Omdat ik denk dat dit happy, blije spelers maakt.'
• Bondscoach Louis van Gaal is een aanhanger van het totale mens-principe en dus kregen de spelers van het Nederlands elftal bezoek van hun vrouwen. Die maatregel leek zijn uitwerking niet te missen met een 5-1 overwinning op Spanje, al wilde Van Gaal daar zelf niet aan: 'Dat wil niet zeggen dat het de reden is dat we gewonnen hebben, hoor.' (NOS)

• Zouden ze bij Manchester United ook al op de hoogte zijn van het totale mens-principe? De nieuwe manager ontvangt in elk geval openlijk de complimenten.

Bruno Martins Indi werd al eens de grappigste speler van Oranje genoemd. In een interview met de NOS kreeg hij ook de lachers op zijn hand toen hij sprak over de 5-1 zege op Spanje. 'Hij gaf me een soort van klein kopstootje. Hij raakte me, maar ik heb beelden gezien dat hij dat wel vaker heeft gedaan', deed de Feyenoord-verdediger luchtig over de kopstoot van Diego Costa. 'Ik voelde pijn, dus ik ging eventjes liggen. Leo Beenhakker, mijn vroegere buurman, zei ooit tegen mij: Bruno, jouw tweede jaar bij Feyenoord wordt het belangrijkste  jaar. Je moeten leren op het randje te spelen. Dat heb ik gedaan. Dus: Leo bedankt', aldus de verdediger, die eveneens blij was met zijn Indi-recte assist tegen Spanje. 'Dat zit 'm in de naam', lachte hij.

• Niet iedereen in Nederland is even blij met de eclatante 5-1 overwinning op Spanje, want sommige winkeliers waren wat te pessimistisch over Oranje met hun kortingsacties. Zo gaf een webwinkel tien procent korting per doelpunt, waardoor zaterdag alle producten voor de helft van de prijs weg gaan. Een verzekeringsmaatschappij beloofde nieuwe klanten vijf procent korting per goal en voelt dat nu ook in de portemonnee. Een modezaak uit Sappemeer is er echter het ergste aan toe: die gaf namelijk per treffer een korting van tien euro op alle schoenen.

'We hebben met Filippo Inzaghi de doelstellingen voor volgend seizoen besproken: we willen terug naar de Champions League.'
• Clarence Seedorf sneuvelde onlangs op de torenhoge ambities van AC Milan en voor zijn opvolger Inzaghi wordt het niet veel makkelijker. Op de clubsite geeft voorzitter Barbara Berlusconi aan wat van hem verwacht wordt: Champions League halen en niets minder.

• Enfant terrible Mario Balotelli is ook onder de indruk van de prestaties van Oranje en dan met name van zijn ploeggenoot Nigel de Jong.

'Nederland gaat met duidelijk verschil winnen van Spanje'
•Weg met al die voetbalanalisten. De enige échte kenner is onze minister-president: Mark Rutte. Hij voorspelde al voor het duel met de regerend wereldkampioen een ruime overwinning. Als zijn glazen bol zo goed blijft werken, dan belooft dat veel goeds: 'Wij gaan die finale halen en dan ga ik erheen', stelde hij. (De Telegraaf)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.