Grappende Zlatan, boze Meireles en scheldende Hart

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Grappende Zlatan, boze Meireles en scheldende Hart

Zlatan Ibrahimovic is op vakantie in de Verenigde Staten en niet echt gediend van de vragen van deze Amerikaan over het WK, Landon Donovan en het Amerikaanse elftal. Hij zet de beste man daarom te kakken met een scherpe grap.

• De Portugese verdediger en beroepsgek Pepe kreeg tegen Duitsland de rode kaart, en zijn ploeggenoot Raul Meireles was daar niet echt over te spreken. Overigens wordt uit deze foto niet geheel duidelijk in wiens richting de middelvingers bedoeld zijn: die van Pepe of van scheidsrechter Mazic. Of misschien wel één vinger voor allebei.

• Engeland-keeper Joe Hart kon in de wedstrijd tegen Italië (2-1 voor de Italianen) opgelucht ademhalen toen deze prachtige vrije trap van Andrea Pirlo op de lat kwam. Of het de opluchting was, of dat Hart gewoon grof gebekt is weten we niet, maar de manier waarop hij daarna de ballenjongens sommeert om hem een bal toe te werpen laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

• Nu we er nog eens over nadenken: Hart is gewoon grofgebekt. Je hoeft namelijk geen volleerd liplezer te zijn om te zien wat de doelman Pirlo na de wedstrijd te vertellen heeft (Hey, wow! F*cking hell!) over de zwabberbal van de Italiaan.

Never a dull moment met Mario Balotelli, al weet je bij hem nooit of dat positief of negatief is. Na zijn winnende treffer namens Italië tegen Engeland zit het met de gemoedstoestand van de spits van AC Milan in ieder geval wel goed. Via Facebook deelde hij deze foto, waarin hij nog maar eens aangeeft hoe belangrijk hij zichzelf vindt voor het Italiaans elftal.

'Nou, we hebben ons er anders aardig doorheen geslagen'
• BBC-analist Robbie Savage (die speelde voor clubs als Leicester City, Derby County en Crewe Alexandra) probeerde rondom de wedstrijd tussen Frankrijk en Honduras steun te zoeken bij de Franse ex-vedette Thierry Henry (die speelde voor onder meer Juventus, Arsenal en Barcelona). Savage sprak over het spelen tegen een ultra-defensieve tegenstander, en stelde dat Henry - die zo'n beetje alles won wat er te winnen valt en met Arsenal zelfs een keer ongeslagen kampioen werd - dat vroeger ongetwijfeld erg lastig vond. Met deze simpele quote herstelde Henry binnen een mum van tijd de verhoudingen in de BBC-studio.

• De koninklijke familie was aandachtig toeschouwer bij de finale van het WK hockey tussen de mannen van Nederland en Australië. En zo te zien namen de drie prinsesjes ook nog wat ADO Den Haag-gadgets mee naar landhuis Eikenhorst in Wassenaar.

'Ik ben er absoluut kapot van dat ik nu alweer naar huis moet. In dit WK is heel veel werk, voorbereiding en planning gaan zitten'
• Dit is geen quote van een teleurgestelde speler die het WK moet verlaten vanwege een in een wedstrijd opgelopen blessure, maar van fysiotherapeut Gary Lewin van Engeland. Na de 1-1 van Daniel Sturridge (ook al in het duel met Italië) brak hij bij het juichen zijn enkel.

'Hebben jullie de beelden gezien? En, hebben jullie ervan genoten?'
• En dit is dan weer geen quote van een speler die zich afvraagt of de fans van zijn land plezier hebben beleefd aan een WK-wedstrijd. De Kroatische bondscoach Nico Kovaç is boos dat enkele fotografen stiekem foto's hebben gemaakt van zijn naaktzwemmende spelers en kondigde meteen een persboycot voor onbepaalde tijd aan.

Met zijn goal maakte Messi het een stuk gemakkelijker voor zijn team. Er waren mensen die zeiden dat ik negatief over hem sprak, dat is een grote leugen'
• En ook dit is geen quote over... Wacht, deze quote gaat wél over voetbal! De Argentijnse grootheid Maradona zag ongetwijfeld ook dat Lionel Messi tegen Bosnië-Herzegovina niet best speelde, maar had wel lovende woorden over voor zijn landgenoot.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.