Suarez wordt gezocht, Kongolo vervanger Van Persie?

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Luis Suarez zorgde namens Uruguay donderdagavond eigenhandig voor de bijna-uitschakeling van Engeland (2-1, twee goals Suarez) en dat wordt hem in het land waar hij speelt niet in dank afgenomen, afgaande op deze 'poster'.

Terence Kongolo kan op basis van de Oranje-training van donderdag wel eens in de basis starten tegen Chili. Niet als vervanger van Bruno Martins Indi, die met een hersenschudding kampt, maar in de spits. De jonge Feyenoord-verdediger liet tijdens de oefensessie namelijk zien erg doelgericht te zijn. Is er een topspits aan hem verloren gegaan?

'Ik ben heel verdrietig, omdat ik weet dat ik mijn land en mezelf heb laten stikken. Het was verschrikkelijk dom en ik wil mijn excuses aan iedereen aanbieden. Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien'
• Tja, daar had Kameroener Alex Song beter over kunnen nadenken vóórdat hij Mario Mandzukic met een elleboog keihard op zijn rug sloeg, en daarom met rood mocht inrukken.

 • De Braziliaanse journalist Mario Sergio Conti dacht een geweldige primeur te hebben. Hij meende bondscoach Luiz Felipe Scolari van De Goddelijke Kanaries te hebben gestrikt voor een interview, sprak hem en plaatste het artikel op de sites van O Globo en Folha de Sao Paulo, twee bekende Braziliaanse kranten. Het bleek in werkelijkheid Vladimir Palomo (foto). En inderdaad: dat is een volstrekt onbekende man die niets met voetbal te maken heeft, behalve dan dat hij inderdaad sprekend op Scolari lijkt. Conti restte niets anders dan door het stof gaan.

 • 'Als we het WK winnen, knip ik mijn haren af. Of ik zeker ben? Ja, absoluut. We hebben een deal'
Marouane Fellaini, die als invaller gelijkmaakte namens België tegen Algerije (2-1 zege), toont tegen Sporza zich bereid de schaar te zetten in zijn even weelderige als kenmerkende haardos (foto boven).  

Cristiano Ronaldo heeft wel meer aan zijn hoofd. De pijnlijke knie die hem mogelijk de rest van het WK gaat kosten. Woensdag bleef hem in elk geval een ontmoeting met Andressa Urach bespaard. De voormalige kandidate van de Braziliaanse Miss Bumbum-wedstrijd, voor de dame met het mooiste achterwerk, kreeg geen kans de Portugese ster te spreken.

Tot ongenoegen van de dame in kwestie. 'Ik kwam om C7 geluk te wensen en werd van het veld geschopt. Ze pakten mijn perskaart af, alsof het allemaal mijn schuld is. Ik kwam omdat ik gestuurd was vanwege het programma Muito Show, gewoon leuk. Waar is mijn vrijheid van meningsuiting?', riep ze uit na de verwijdering van het trainingscomplex.

De naam Urach is geen onbekende van Ronaldo. Vorig jaar verklaarde ze de liefde te hebben bedreven met de Portugese aanvaller, iets wat de laatste met klem tegensprak. Een week geleden probeerde ze ook al de aandacht te trekken van C7, door haar lichaam te verven in de Portugese nationale kleuren en met een bord Kisses C. Ronaldo hem op te wachten.

• Van het gebruikelijk wisselen van shirtjes na afloop wisten we al. Maar dit WK heeft op dit punt een nieuwe dimensie gebracht. Na Kameroen - Kroatië (0-4) hebben Kroaat Ivan Rakitic en de Kameroener Stephane Mbia een nieuwe trend ingezet door in de catacomben broekje te ruilen. Overigens zijn de twee niet onbekend met elkaars ondergoed; beiden speelden afgelopen seizoen voor Sevilla.

• De FIFA is streng als het gaat om de eigen sponsors beschermen. En dus hebben de hoge heren de internationals actief op het WK-podium verordonneert hun koptelefoons van rapper Dr Dre niet meer op te zetten als ze een officiële WK-activiteit hebben. De Braziliaans groene van Neymar, de witte van Wayne Rooney en de blauwe van Luis Suarez; we gaan de koptelefoons niet meer zien als de sterren zich laten zien rond de trainingen en wedstrijden. Of het helpt de aandacht weg te houden van de kleurrijke accessoires is de vraag.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

Suarez wordt gezocht, Kongolo vervanger Van Persie?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.