De andere Van Gaal en de vinger van Maradona

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De andere Van Gaal en de vinger van Maradona

• De FIFA heeft blijkbaar een andere Louis van Gaal gehoord dan de Nederlandse journalisten een dag voor het duel met Chili. 'Natuurlijk willen we Brazilië ontlopen. Als ik  kan kiezen, dan zou ik liever niet tegen Brazilië spelen, hoewel Kroatië en Mexico ook geen slechte ploegen hebben', is te lezen op de FIFA-website. Dat klinkt toch net wat anders dan: 'Wie we liever krijgen in de volgende ronde? Als ik daar wat over zeg, kan ik de tegenstander stimuleren of provoceren. En dat wil ik niet.' En dat tekenden we eerder op uit de mond van de Oranje-bondscoach.

Diego Maradona houdt de gemoederen bezig, in welke hoedanigheid dan ook. Pluisje heeft inmiddels een vloek op zijn naam staan. Argentinië scoort niet als hij op de tribune zit, zo heet het in zijn eigen land. Dat de Albiceleste zaterdag in blessuretijd scoorde tegen Iran was te danken aan het voortijdige vertrek van Maradona, zo verklaarde bondsvoorzitter Julio Grondona.  

De oud-international was niet gediend van de uitlatingen van Grondona. 'Hij is een debiel', was de veelzeggende reactie op de Argentijnse tv, die nog eens werd gelardeerd door de opgestoken middelvinger. 'De zege was de verdienste van Messi en niet het gevolg van mijn vroegtijdig vertrek. Ik wil nog aan Grondona zeggen dat alles wat ik bezit verdiend heb door hard te werken. Hij heeft alles verworven via de FIFA.'

'Als hij een buitenlander was geweest, dan was hij ontslagen'
Sven-Göran Eriksson, van 2001 tot 2006 bondscoach van Engeland, weet dat de nationaliteit Roy Hodgson heeft gered van een voortijdig afscheid als keuzeheer van The Three Lions na de WK-uitschakeling (The Telegraph).

'Op het moment dat er interlands voor de deur stonden kwamen er altijd spelers naar me toe, of ik kon regelen dat ze niet naar het Engelse elftal hoefden. Ik drukte ze altijd op het hart dat het een eer is om voor je land te spelen, maar ze hadden er gewoon geen zin in. Ik denk dat het alleen maar erger wordt. Spelers die goed geld verdienen bij hun clubs hebben geen zin om het pispaaltje te worden bij de nationale ploeg.'
Harry Redknapp, huidig trainer van Queens Park Rangers, blikt terug op zijn ervaringen met weinig gemotiveerde Engelse internationals in zijn tijd bij Tottenham Hotspur.

• Ronaldo en Miroslav Klose zijn sinds vrijdagavond samen WK-topscorers aller tijden met vijftien doelpunten. In dit filmpje zie je al hun WK-goals voorbijkomen.

• Een pijnlijk moment voor Cesc Fabregas tijdens de training van het Spaanse nationale elftal. Bondscoach Vicente Del Bosque was niet te spreken over de instelling van de middenvelder en droeg hem op zijn hesje af te staan aan Xabi Alonso. Fabregas reageerde gepikeerd en verliet het veld direct. Het houdt in dat Fabregas' verwachte basisplaats tegen Australië van maandag op de tocht staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.