'Idioot' Assou-Ekotto maakt excuses en voorspeller Rutte

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Iedereen denkt nu dat ik een idioot ben, omdat ik mijn agressie niet kon beheersen.'
Benoit Assou-Ekotto is in L’Equipe diep door het stof gegaan vanwege de kopstoot die hij in het duel met Kroatië uitdeelde aan ploeggenoot Benjamin Moukandjo. Laatstgenoemde verloor tegen Kroatië, net als eerder tegen Mexico, de bal na een kansloze dribbel, waarop de linksback van Kameroen hem aansprak. 'Hij antwoordde dat ik mijn mond moest houden. Dat kon ik niet accepteren, maar de volgende dag hebben we bij het ontbijt handen geschud.'

• Dat Thomas Müller het vizier op scherp heeft staan, bleek al tijdens de wedstrijd tegen Portugal: hij maakte een hattrick. Ook op de training schoot hij raak, maar deze keer was het per ongeluk. Müller trof met zijn schot een groep dinerende mensen, zoals te zien is in bovenstaand filmpje.

• Engeland is reeds uitgeschakeld op het WK, maar een vals nieuwsbericht gaf de fans toch nog hoop. In dat item stond te lezen dat de ploeg van bondscoach Roy Hodgson alsnog naar de volgende ronde kon, omdat de scheidsrechter die het verloren duel met Uruguay leidde, de Spanjaard Carlos Velasco Carballo, werd beticht van matchfixing. Helaas stond het bericht, dat door 2,5 miljoen mensen werd gelezen, op een site met echt lijkende artikelen, die daadwerkelijk nep zijn.

'Het is mijn ambitie de nieuwe octopus Paul te worden.'
• Geen octopus, schildpad of wat voor dier dan ook, maar premier Mark Rutte blijkt dit toernooi voorspellende gaven te bezitten. Hij voorzag dat Nederland met duidelijk verschil zou winnen van Spanje en voorspelde later ook een kleine zege op Australië. Als deze trend zich doorzet, dan speelt Oranje maandag gelijk tegen Chili, want dat is de verwachting van de minister-president. (NOS)

• De Argentijnen Mauro Icardi en Maxi López hebben een nieuwe aflevering toegevoegd aan hun soap. De voormalige ploeggenoten raakten in onmin toen Icardi er met de vriendin van López vandoor ging en later zelfs met haar trouwde. Deze week gooide de spits van Internazionale olie op het vuur door de namen van de drie kinderen die López kreeg met Wanda Nara, de vrouw in kwestie, op zijn lijf te laten tatoeëren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

• Hull City-voorzitter Assem Allam wil dolgraag de clubnaam veranderen in Hull Tigers, maar daar stak de Engelse voetbalbond een stokje voor. Allam is echter niet voor één gat te vangen en dus liet hij uit nijd een nieuw clublogo ontwerpen: zonder de clubnaam erop. Krijgt hij toch nog een beetje zijn zin.

Een bijzondere actie van BBC-presentator Gary Lineker. Hij besloot namelijk voorafgaand aan de wedstrijd Italië-Costa Rica zich te hullen in een shirt van de Italianen. Bij een overwinning van La Squadra Azzurra maakte Engeland namelijk nog een kans om door te gaan naar de volgende ronde. De actie van Lineker bleef echter zonder resultaat: Costa Rica won met 1-0 en Engeland kan naar huis.

• De opmerkelijke prestaties van het voetbalelftal van Costa Rica, dat na zeges op Uruguay (3-1) en Italië (1-0) al zeker is van het bereiken van de achtste finale, stelden de voetbalwereld voor een raadsel, maar inmiddels lijkt er een oorzaak gevonden. Bondscoach Jorge Luis Pinto deed de internationals namelijk een belofte. 'Ik kan met zekerheid zeggen dat de spelers zichzelf mogen amuseren zodra we ons plaatsen voor de tweede ronde.' Met andere woorden: de spelersvrouwen zijn welkom in het hotel...

• De televisiecamera’s hielden hem zorgvuldig buiten beeld, maar dit is de streaker die wereldfaam probeerde te vergaren door tijdens Zwitserland - Frankrijk het veld op te stormen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

'Idioot' Assou-Ekotto maakt excuses en voorspeller Rutte
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.