Christian Fuchs, 'alleenstaande' lachebek en spelletjesgek

Reacties

In de rubriek Voetbalplaatje van de Dag gaan we op zoek naar de verhalen achter de spelers op het EK. Door te grabbelen in een grote bak met voetbalplaatjes, wordt dagelijks bepaald welke speler aan bod komt. In de dertiende editie: Christian Fuchs.

Christian Fuchs, 'alleenstaande' lachebek en spelletjesgek

We schrijven 1 juli 2015 als de dan inmiddels 29-jarige aanvoerder van het nationale elftal van Oostenrijk neerstrijkt in Leicester. Daar is de plaatselijke Premier League-club dan net klaar met het teleurstellend verlopen seizoen, met een veertiende plaats als resultaat. Het resultaat van het seizoen daarop is inmiddels wel bekend: The Foxes toonden zich een ware stuntploeg en kroonden zich tot kampioen van Engeland. Het is geen toeval dat het eerste filmpje van feestvierende Leicester-spelers van het Twitter-account van Christian Fuchs komt.

Het gaat vaak over de goals van Jamie Vardy, de intercepties van N'Golo Kanté en de reddingen van Kasper Schmeichel, maar minder over de verre inworpen van de Oostenrijker, of over zijn rol 'in de kleedkamer'. Fuchs zou een dankbare hoofdrolspeler zijn in de clip van de kantinehit Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht van John de Bever, want niemand krijgt de grijns van het bebaarde gelaat van de verdediger afgebeiteld. En andersom tovert hij meermaals een lach op het gezicht van anderen.

Spelerspaspoort Christian Fuchs
Leeftijd 30
Positie Linksback
Geboorteplaats Neunkirchen
Clubs Leicester City, Schalke 04, FSV Mainz 05, VfL Bochum, SV Mattersburg
Interlands 77

Hij was degene die een fles champagne over het hoofd van manager Claudio Ranieri goot, toen hij de media toesprak na het behalen van het kampioenschap, en ook degene die tijdens dit EK lollige foto's tweet. Een Thug Life-plaat van Vardy bijvoorbeeld na diens goal tegen Wales (2-1 zege), of een routekaart van de herstelloop van 667 kilometer van Kanté na een wedstrijd van Frankrijk. Maar er zit soms ook een familiekiekje of video met vrouw en kinderen tussen.

Dat is vrij bijzonder, want zijn eega Raluca woont met hun zoontjes Anthony en Ethan (uit een eerder huwelijk) in Manhattan. 'Ze heeft drie jaar lang non-stop door Europa gereisd en is daar nu wel klaar mee', zegt Fuchs in gesprek met The Daily Mail. 'FaceTime biedt uitkomst bij de behoefte aan persoonlijk contact. Ik stop mijn kind niet graag steeds weer in een vliegtuig, maar het kan de laatste tijd niet anders.'

Een zeldzaam moment vastgelegd op de gevoelige plaat: het gezin van Christian Fuchs compleet.
Een zeldzaam moment vastgelegd op de gevoelige plaat: het gezin van Christian Fuchs compleet.

De ex-contractspeler van Schalke 04, FSV Mainz 05, VfL Bochum en SV Mattersburg brengt dus de meeste dagen per jaar alleen door, maar alleen is een begrip dat de 77-voudig international niet kent. Hij zoekt zijn afleiding in gekke spelletjes. Fuchs trommelde dit seizoen geregeld een ploeggenoot op om online met hem een gekke challenge aan te gaan. Hij gooide een strike met een rabona en is een meester in Egg Roulette, een variant van steen, papier, schaar waarbij de verliezer een rauw ei op zijn hoofd krijgt.

De spelletjes zorgen ervoor dat hij zich nooit verveelt, zoals hij ook druk doende is met het promoten van het kledingmerk #NoFuchsGiven. Diep in zijn hart kijkt hij nu al uit naar het moment dat hij zijn biezen kan pakken en zich in de Verenigde Staten kan gaan settelen, in één huis met zijn vrouw en kroost. De afspraak met zijn Raluca is dat hij over twee tot drie jaar naar Amerika komt, waar hij al eigenaar van een voetbalschool is.

'Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn gezin te onderhouden, dus wat dat betreft was de keuze om in Europa te blijven gemakkelijk: voetballen in Engeland is lucratiever dan in Amerika.' Maar ook daar zal hij leven volgens de norm van de hashtag die hij zelf veelvuldig gebruikt: #NoFuchsGiven. 'Ik houd van lolletjes en spelletjes en deel dat graag met anderen. Je moet niet alleen maar serieus zijn in het leven.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.