Sime Vrsaljko, gameheld in de schaduw van Srna

Reacties

In de rubriek Voetbalplaatje van de Dag gaan we op zoek naar de verhalen achter een van de spelers op het EK. Door te grabbelen in een grote bak met voetbalplaatjes, wordt dagelijks bepaald welke speler aan bod komt. In de vierde editie: Sime Vrsaljko.

Sime Vrsaljko, gameheld in de schaduw van Srna

Sime Vrsaljko heeft nog nooit voor een grote club gespeeld, maar is voor veel voetballiefhebbers een bekende naam. Niet vanwege zijn verrichtingen bij Kroatië of zijn club Sassuolo. Nee, Vrsaljko behoort tot het selecte gezelschap voetballers dat zijn bekendheid vooral te danken heeft aan de game Football Manager. Op zoek naar een talentvolle rechtsback? Dan is Sime al jarenlang je man. Hoog tijd voor een profiel van deze gameheld die ook in het echte leven behoorlijk aan de weg aan het timmeren is.

Spelerspaspoort Sime Vrsaljko
Leeftijd 24
Positie Rechtsback
Geboorteplaats Rijeka
Clubs Lokomotiva Zagreb (2009, huur), Dinamo Zagreb (2009-13), Genoa (2013/14), Sassuolo (2014-heden)
Interlands 19

Als we de Italiaanse kranten moeten geloven staat Vrsaljko namelijk op het punt om Sassuolo te verruilen voor een topclub. Juventus, Chelsea, Barcelona en Arsenal worden allemaal aan de Kroaat gelinkt. Hij is kortom een speler waar we nog veel van gaan horen en dus is het niet onhandig om te weten hoe we zijn naam uitspreken.

Zoals zoveel leden van de Kroatische selectie is Vrsaljko een product van de wereldberoemde academie van Dinamo Zagreb. Om een idee te krijgen van het talent dat deze club produceert: in de vier seizoenen bij de hoofdstedelingen speelde Vrsaljko samen met Dejan Lovren, Milan Badelj, Mateo Kovacic, Mario Mandzukic, Andrija Kramaric, Domagoj Vida, Marcelo Brozovic en Alen Halilovic. Luka Modric miste hij op een haartje.

Vrsaljko heeft de wereld aan zijn voeten liggen, maar hij heeft één groot probleem. Dat probleem heet Darijo Srna. Je weet wel, de man die zo'n beetje sinds mensheugnis de rechterflank bestrijkt in de nationale ploeg. Hij is al 34, maar weet van geen ophouden. Ook dit EK is de recordinternational de rechtsalles van Kroatië. Dan kun je Vrsaljko heten en de topclubs voor je in de rij hebben staan, maar dan heb je dus gewoon pech.

Heel misschien krijgt Vrsaljko door omstandigheden alsnog een kans. Of wellicht mag hij het een keer als linksachter proberen, maar daar ligt niet zijn kracht. Pas als Srna stopt, en dat kan nog wel even duren, kan Vrsaljko ook in de nationale ploeg laten zien waarom hem een grote toekomst voorspeld wordt. Het EK heeft hij in elk geval niet nodig om een toptransfer af te dwingen, want die komt er sowieso wel. Mooi voor hem, maar minder leuk voor de spelers van Football Manager. Die moeten dan op zoek naar een nieuw koopje voor de rechtsbackpositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.