Ögmundur Kristinsson, keepende advocaat met zelfspot

Reacties

In de rubriek Voetbalplaatje van de Dag gaan we op zoek naar de verhalen achter de spelers op het EK. Door te grabbelen in een grote bak met voetbalplaatjes, wordt dagelijks bepaald welke speler aan bod komt. In de derde aflevering: Ögmundur Kristinsson.

Ögmundur Kristinsson, keepende advocaat met zelfspot

Na Emil Forsberg en Mërgim Mavraj waren we eigenlijk wel toe aan een speler uit een hoger echelon. Het lot heeft echter bepaald dat we nog dieper in de EK-obscuriteit duiken, terwijl we dachten dat dit niet eens mogelijk was. Vandaag namelijk een portret over de reservedoelman van - jawel - IJsland.

Spelerspaspoort Ögmundur Kristinsson
Leeftijd 26
Positie Doelman
Geboorteplaats Reykjavik
Clubs Fram (2006-14), Randers FC (2014-15), Hammaby IF (2015-heden)
Interlands 11

Kristinsson blijkt echter een minder grijze muis dan je zou vermoeden. Hij is een man met zelfspot. Want als een voetbalplaatjesverzamelaar via Twitter zijn frustratie uit en stelt dat hij de vijfdubbele kop van de IJslandse doelman echt spuugzat is, antwoordt Kristinsson dat hij dat gevoel wel herkent.

Een doorsnee profvoetballer is Kristinsson niet. Al is het maar omdat hij eigenlijk pas net prof is, want tot zijn vertrek van IJsland twee jaar geleden kon hij niet leven van het spelletje. Hij koos ervoor om in zijn vrije uurtjes een studie Rechten op te pakken. Zijn bachelor heeft hij binnen en de master staat op het verlanglijstje, want na zijn carrière wil hij net als zijn vrouw Sandra als meester in de rechten aan de slag als advocaat.

Hannes Halldórsson zit Kristinsson al zijn hele carrière dwars. Het begon bij Fram, waar de talentvolle Kristinsson maar niet aan de bak kwam door de aanwezigheid van de huidige keeper van NEC. Toen Halldórsson in 2011 eindelijk vertrok, was dat een bevrijding voor Kristinsson. Hij was echter nog niet af van zijn zes jaar oudere concurrent, want nu houdt Halldórsson hem al tijden uit de de nationale ploeg.

Ook nu Halldórsson het afgelopen seizoen weinig speelde bij NEC en FK Bødo/Glimt, blijft Kristinsson veroordeeld tot een rol op de nationale reservebank. Het EK lijkt daardoor geruisloos aan hem voorbij te gaan, maar gelukkig voor Kristinsson hebben we altijd de plaatjes nog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.