Blatter: 'Ik ben niet teruggetreden'

Reacties

Sepp Blatter heeft zich drie weken na het bekendmaken van zijn terugtreden in nevelen gehuld. De voorzitter van de FIFA ging tijdens een bijeenkomst in Zürich over het in 2016 te openen museum van de wereldvoetbalbond voor het eerst in op zijn aftreden.

Blatter: 'Ik ben niet teruggetreden'

'Ik ben niet teruggetreden, ik stel slechts mijn mandaat beschikbaar op een buitengewoon congres', zei Blatter in gesprek met de lokale krant BLICK. Het buitengewone congres waarover hij spreekt zal op zijn vroegst over een half jaar plaatsvinden. De meest waarschijnlijke datum is 16 december. Op 20 juli wordt een definitief besluit genomen over het tijdstip van de nieuwe verkiezingen.

Wat Blatter precies bedoelt zal wellicht altijd in het midden blijven. Feit blijft natuurlijk dat hij tot de nieuwe verkiezing nog in functie is. Dat bleek gisteren. De FIFA-baas was weer ouderwets in zijn nopjes en genoot zichtbaar van alle aandacht. Vier dagen na zijn herverkiezing als FIFA-preses liet de 79-jarige Zwitser nog een heel ander geluid horen. Toen stelde hij geen vertrouwen te voelen vanuit de voetbalwereld en dat er daarom snel nieuwe verkiezingen moesten komen.

Inmiddels hebben diverse prominenten zich opgeworpen als potentiële opvolger van Blatter. Diego Maradona was begin deze week de laatste die zich meldde als kandidaat. Eerder deden ook de Braziliaanse voetbalicoon Zico, Musa Bility (voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond) en de Franse oud-speler David Ginola dat al. De Jordaanse prins Ali Bin-Al Hussein, tegenstrever van Blatter tijdens de vorige verkiezing, is officieel nog geen kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.