Interpol beëindigt samenwerking met FIFA

Reacties

Interpol heeft de samenwerking met de FIFA in de strijd tegen matchfixing beëindigd. Het betekent dat de internationale organisatie niet langer gebruik maakt van het miljoenenbudget dat de wereldvoetbalbond beschikbaar had gesteld.

Interpol beëindigt samenwerking met FIFA

De beerput vol FIFA-schandalen die recentelijk werd opengetrokken en de onderzoeken van de Amerikaanse en Zwitserse justitie naar de misstanden binnen de wereldvoetbalbnd zijn voor Interpol aanleiding om te banden te verbreken.

Interpol startte de samenwerking met de wereldvoetbalbond in 2011 (op de foto toenmalig Interpol-baas Ronald Noble met Sepp Blatter). Destijds maakten de partners bekend dat de FIFA gedurende een periode van tien jaar twintig miljoen euro beschikbaar zou stellen om matchfixing aan te pakken.

De overeenkomst met de FIFA bevatte een clausule waarin stond dat de principes van de voetbalbond overeenkwamen met die van Interpol. Volgens secretaris-generaal Jürgen Stock, de opvolger van Noble, is dat nu niet langer het geval. Wel zal Interpol wereldwijd blijven strijden tegen matchfixing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.