Belize-spelers weigeren steekpenningen tijdens Gold Cup

Het toernooi om de Gold Cup, het continentale kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika, is opgeschrikt door een poging tot omkoping. Voorafgaand aan de 6-1 nederlaag tegen de Verenigde Staten is twee spelers van Belize steekpenningen aangeboden.

Belize-spelers weigeren steekpenningen tijdens Gold Cup

Ryan Gaynair en Woodrow West werden op 7 juli, twee dagen voor de wedstrijd tegen de VS, benaderd en deden daarop meteen aangifte van het incident. De CONCACAF, de continentale bond die de Gold Cup organiseert, en de FIFA ondernamen daarop meteen stappen en hebben de verdachte inmiddels kunnen identificeren.

De twee bonden gaan er nog niet van uit dat het gevaar van matchfixing daarmee geweken is. Volgens de richtlijnen van de FIFA zijn, in samenwerking met INTERPOL, maatregelen genomen om het verdere verloop van de Gold Cup te vrijwaren van eventuele omkooppraktijken.

Momenteel bevindt het in de Verenigde Staten gehouden toernooi zich nog in de poulefase. Afgelopen nacht plaatste Panama zich als eerste land voor de kwartfinales na een 1-0 overwinning op Martinique. Vannacht staat de tweede speelronde in Groep B op het programma. De finale in Chicago staat gepland voor zondag 28 juli.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen