Napoli moet zwaar inleveren voor aandeel matchfixing

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft in het onderzoek naar matchfixing Napoli bestraft met een aftrek van twee punten en een boete van zeventigduizend euro. Bovendien werden aanvoerder Paolo Cannavaro (foto) en collega-verdediger Gianluca Grava voor zes maanden geschorst.

Napoli moet zwaar inleveren voor aandeel matchfixing

De sancties volgen naar aanleiding van de recente bekentenissen van voormalig Napoli-doelman Matteo Gianello, die in mei 2010 de uitslag van de competitiewedstrijd tegen Sampdoria probeerde te beïnvloeden en zijn ploeggenoten Cannavaro en Grava daarbij zou hebben betrokken.

Het duo weigerde weliswaar mee te werken, maar deed vervolgens geen aangifte van de snode plannen van Gianello. Hoewel Cannavaro en Grava hebben ontkend op de hoogte te zijn geweest van de intenties van Gianello, is het duo nu toch geschorst voor een halfjaar.

Napoli wordt als toenmalige werkgever van Gianello, die zelf werd uitgesloten voor drie jaar en drie maanden, verantwoordelijk gehouden door de FIGC en zakt door de puntenstraf van de derde naar de vijfde plaats.

Napoli heeft net als zijn twee spelers nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan. Eerder werd Juventus-trainer Antonio Conte voor vier maanden geschorst. Hij is inmiddels weer teruggekeerd op de bank van de landskampioen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's