Guy Ramos: 'Dit was matchfixing van 'n andere planeet'

RKC Waalwijk-verdediger Guy Ramos had een onomwonden verklaring voor de nederlaag van Kaapverdië. Die lag in zijn ogen bij de scheidsrechter en er paste volgens hem maar een woord: matchfixing.

Kaapverdië verloor zondag in en tegen Equatoriaal Guinee het WK-kwalificatieduel met 4-3. Claudiney Ramos was in de 88ste minuut de matchwinner voor het gastland, maar voor Guy Ramos was Mahamadou Keita de man die De Blauwe Haaien de punten afhandig maakte.

De scheidsrechter uit Mali moest het ontgelden. Ramos, die in Malabo de negentig minuten volmaakte, beticht Keita van omkoping. 'Spelers van de tegenpartij kwamen excuses aanbieden voor het feit dat we bestolen waren door de scheidsrechter', twitterde de RKC-verdediger.

'Matchfixing van een andere planeet was dit', ging Ramos verder. 'Ik ben er nog steeds niet over uit. Had ik die scheidsrechter een kopstoot moeten geven of niet, nu heeft hij een zak geld gekregen zonder pijn te lijden.'

Volgens de Kaapverdiaan maakte Equatoriaal Guinea één zuiver doelpunt. 'Dus in principe hebben we met 4-1 gewonnen. In principe telt alleen niet jammer genoeg ... #matchfixing.' Kaapverdië moet daardoor de WK-droom voorlopig opgeven. Met drie nederlagen hebben De Blauwe Haaien het zicht op kwalificatie voor het WK verloren.

'En het grappige ervan is dat hier helemaal niks aan gedaan gaat worden', aldus Ramos. 'Waarschijnlijk ben ik al te ver gegaan door te zeggen dat de scheidsrechter is omgekocht. Als dit in Europa gebeurd was, zou die man nooit meer mogen fluiten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.