Van Praag: harde aanpak matchfixing na herverkiezing

KNVB-voorzitter Michael van Praag wil een hard optreden van de UEFA tegen matchfixing, geweld, racisme en financieel wanbeleid wanneer hij op 24 mei wordt herkozen als lid van het Uitvoerend Comité van de UEFA. In Engeland wordt die dag beslist welke acht kandidaten de komende vier jaar in het hoogste bestuursorgaan van de Europese voetbalunie komen.

Van Praag: harde aanpak matchfixing na herverkiezing

Van Praag maakt sinds 2009 deel uit van het college en wordt regelmatig genoemd als eventuele opvolger van voorzitter Michel Platini. De Fransman wordt weer gezien als kandidaat voor de opvolging van FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

In zijn motivatie voor de kandidaatstelling stelt Van Praag dat de UEFA dichter bij de nationale bonden komt te staan en blijft hij een voorvechter van het dichten van de steeds groter wordende kloof tussen de top en de rest van het Europese voetbal. Hetgeen uiteraard voor het Nederlandse voetbal ook van belang is.

'Financiële solidariteit tussen de Champions League en de Europa League. Een eerlijk deel voor iedereen', luidt het credo van Van Praag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen