Steaua-trainer ageert tegen beschuldigingen matchfixing

Laurentiu Reghecampf heeft fel gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres over omkoping. De trainer van Steaua Boekarest dreigt met een gang naar de rechter.

Steaua-trainer ageert tegen beschuldigingen matchfixing

Volgens oud-bondscoach Cornel Dinu zou Reghecampf in 2002 tweehonderdduizend euro hebben ontvangen van de Servische gokmaffia om met Energie Cottbus met drie doelpunten verschil te verliezen van Bayern München. De vermeende omkoping, die los staat van de uitkomsten van het matchfixing-onderzoek van Europol, had geen effect; Cottbus verloor met 3-1.

Maar Reghecampf wil helemaal niets weten van een vooropgezet plan van bijna tien jaar geleden. De oud-international trekt daarom fel van leer tegen Dinu, die technisch directeur is van Steaua's rivaal Dinamo Boekarest. 'Ik ga optreden tegen dit soort mensen. Ik begrijp niet hoe zulke mensen zo'n grote fantasie kunnen hebben.'

Steaua Boekarest is de volgende tegenstander van Ajax in de Europa League. De eerste ontmoeting staat op het programma voor 14 februari in Amsterdam. Een week later volgt de return in Roemenië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen