Conflict Steaua met bondscoach voor duels met Ajax

De Europa-Leaguewedstrijden van Ajax tegen Steaua Boekarest (14 en 21 februari) geven in Roemenië aanleiding tot een relletje. De Roemeense club weigert in verband met dit treffen de verdedigers Vlad Chiriches en Florin Gardos beschikbaar te stellen voor het nationale elftal dat in Spanje een trainingskamp belegt ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland en Hongarije.

Conflict Steaua met bondscoach voor duels met Ajax

De Roemeense ploeg oefent 2 februari in Malaga tegen Polen en vier dagen later tegen IJsland. Steaua meent dat het hier niet gaat om officiële FIFA-duels en dat bondscoach Victor Piturca (op foto rechts) geen recht heeft de spelers op te eisen. De koploper van de competitie in Roemenië wil dat beide verdedigers vanwege de Europa League in het trainingskamp in het Turkse Antalya blijven.

Steaua-coach Laurentiu Reghecampf had hierover een discussie met Piturca. 'We kunnen Tanase alleen vrijgeven als hij geschorst is voor het eerste duel met Ajax', meent de trainer van de hoofdstedelijke club. 'Ik begrijp Piturca, maar hij heeft genoeg tijd om de internationals voor te bereiden op de interlands tegen Hongarije en Nederland, die pas voor eind maart staan gepland.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's