KNVB krijgt steun INTERPOL bij strijd tegen matchfixing

De KNVB doet er alles aan om matchfixing in de toekomst van de Nederlandse velden te weren. Dinsdag bracht een delegatie van de bond een bezoek aan INTERPOL, een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit, in Lyon.

KNVB krijgt steun INTERPOL bij strijd tegen matchfixing

De delegatie bestaande uit Gijs de Jong (foto), manager competitiezaken, Tjeerd Veenstra, directeur van de Lotto en lid van de integriteitscommissie en Wouter Boshuis, secretaris van de integriteitscommissie, kreeg een update over de stand van zaken van de samenwerking tussen INTERPOL en de FIFA.

Het belangrijkste gespreksonderwerp was het initiatief van INTERPOL en de FIFA om beter op te treden tegen corruptie in het voetbal en de ontwikkeling van een wereldwijde trainingsopzet tegen illegaal gokken en matchfixing.

Uitkomst van de bijeenkomst is het voornemen van de KNVB om op korte termijn een tweedaagse workshop in Nederland te organiseren voor alle betrokken organisaties, om ervaringen uit te wisselen en verder te praten over voorlichten ten aanzien van matchfixing alsmede het voorkomen ervan.

'De integriteit van onze competities is ons grootste goed. We moeten alles doen om die te beschermen en matchfixing te voorkomen', aldus De Jong.

Vorige maand kwam er bij de KNVB een tip binnen over omkoping in het betaalde voetbal. De betreffend persoon nam contact op met de bond nadat hij via de media de uitgave van het boek Voetbal & Maffia van de VI-onderzoeksjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren vernam.

'Naar aanleiding van alle publiciteit hebben we een nieuwe tip binnen gekregen', reageerde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die verder niets wilde zeggen over de inhoud van de informatie, in Voetbal International. 'Dat heb ik neergelegd bij de mensen bij wie het thuishoort.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's