Bility claimt steun: 'Afrika wil mij als opvolger Blatter'

Reacties

Musa Bility, de baas van de Liberiaanse voetbalbond, wil zich graag kandidaat stellen voor de aanstaande FIFA-presidentsverkiezingen. Hij zegt voldoende steun te hebben.

Bility claimt steun: 'Afrika wil mij als opvolger Blatter'

Na het opstappen van Sepp Blatter moet er een nieuwe preses worden gekozen bij de wereldvoetbalbond en Bility ziet zichzelf als prima kandidaat. 'Afrika is het grootste blok in de FIFA, dus ik vind dat wij als continent de leiding moeten nemen in het creëren van eenheid', vertelt hij tegen de BBC. 'Op moeilijke momenten moeten grote leiders opstaan', toont hij zich vervolgens weinig bescheiden.

Bility, sinds 2010 de baas van de Liberiaanse voetbalbond en fervent tegenstander van Blatter, meldt tevens genoeg steun te hebben. 'Ik heb met een behoorlijk aantal presidenten van Afrikaanse voetbalbonden gesproken en ik heb hun steun. Als ik ook maar één reden had om te denken dat niet heel Afrika achter mij zou staan, dan zou ik mezelf niet kandidaat stellen.' De Liberiaan wordt pas de tweede Afrikaan ooit die zich kandidaat stelt voor het hoogste stoeltje bij de FIFA. Issa Hayatou, nu baas van de Afrikaanse voetbalbond, verloor in 2002 van Blatter.

Bility: 'Ik ben eerlijk, oprecht, uitgesproken en heb een eigen mening. Als iets niet klopt, dan zeg ik dat en deins ik niet terug.' Na Zico is hij de tweede die zich kandidaat gaat stellen. Ook David Ginola liet (wederom) weten interesse te hebben, maar zijn vorige kandidatuur bleek een pr-stunt. Prins Ali bin Al-Hussein heeft zich nog niet officieel uitgesproken, maar stelt zich naar verwachting ook weer kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.