Maradona: 'Platini heeft 187 wedstrijden gefixt'

Reacties

Diego Maradona heeft opmerkelijke uitspraken gedaan over de crisis bij de FIFA. De voormalige Argentijnse superster ziet zichzelf wel een belangrijke rol vervullen in de wereldvoetbalbond. Bovendien stelde hij dat Michel Platini zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing.

Maradona: 'Platini heeft 187 wedstrijden gefixt'

Maradona toonde zich in de aanloop naar de recente presidentsverkiezing bij de FIFA een fervent supporter van prins Ali bin Al-Hussein. Die kreeg met 73 stemmen echter niet genoeg steun om Sepp Blatter van de troon te stoten. Over een half jaar lonkt voor de Jordaniër een nieuwe kans, omdat Blatter vier dagen na zijn herverkiezing aankondigde alsnog te stoppen.

Maradona denkt dat prins Ali bij de nog te plannen verkiezing een goede kans maakt. 'En als hij wint, is de kans groot dat ik vicevoorzitter van de FIFA word. Als de corrupte Sepp Blatter FIFA-president is zonder in zijn leven ook maar tegen één bal te hebben getrapt, zie ik niet in waarom ik geen voorzitter van de AFA (Argentijnse bond, red.) kan worden', zei hij op América TV.

De voormalige bondscoach van Argentinië kondigde aan dan een grote schoonmaak op poten te zetten. Mogelijk moet ook UEFA-voorzitter Michel Platini er dan aan geloven, want de Fransman heeft volgens Maradona evenmin schone handen. 'Platini moet zich verantwoorden voor de 187 wedstrijden die hij heeft gefixt, waarover hij me heeft verteld in Dubai.'   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.