Blatter laat IOC-congres aan zich voorbij gaan

Reacties

Sepp Blatter is volgende week niet aanwezig tijdens het congres van het Internationaal Olympisch Comité. De aftredend voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA heeft zich volgens het IOC afgemeld.

Blatter laat IOC-congres aan zich voorbij gaan

Het IOC houdt van 7 tot 10 juni in het Zwitserse Lausanne onder meer een bijeenkomst voor bestuursleden. Ook is er een presentatie van de steden die in de race zijn voor de organisatie van de Winterspelen van 2022.

Blatter, zelf als voetbalafgevaardigde IOC-lid sinds 1999, maakte vier dagen na zijn herverkiezing bekend af te treden als FIFA-voorzitter, maar blijft tot de nieuwe verkiezing - die naar verwachting plaats heeft tussen december 2015 en maart 2016 - in functie.

De man die al sinds 1998 aan de macht is en vrijdag werd gekozen voor zijn vijfde termijn, meent dat hij als voorzitter niet de gewenste hervormingen binnen de FIFA kan doorvoeren. Totdat er een nieuwe preses is zal Blatter er naar eigen zeggen alles aan doen om daarmeen een begin te maken. De FIFA moet volgens de Zwitser vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.