Aziatische voetbalbond steunt Qatar 

Reacties

Als het aan de Aziatische voetbalbond (AFC) ligt wordt het WK in 2022 gewoon gehouden in Qatar. 'Niet alleen wij, maar de hele Aziatische voetbalgemeenschap staat achter Qatar.'

Aziatische voetbalbond steunt Qatar 

'Voetbal is van de hele wereld en kent geen geografische grenzen. We kijken ernaar uit om het WK te organiseren en de wereld welkom te heten', aldus de AFC in een verklaring. Tot dusver werd er pas één WK gespeeld in Azië. In 2002 organiseerden Japan en Zuid-Korea samen het mondiale eindtoernooi.

Zowel de FBI als Zwitserse autoriteiten doen momenteel onderzoek naar de toewijzing van het WK in 2018 aan Rusland en het WK in 2022 aan Qatar. Verschillende leden die destijds deel uitmaakten van het uitvoerend comité van de FIFA dat eind 2010 besliste over deze eindtoernooien zijn in verband gebracht met corruptie.

De weerstand tegen een WK in Qatar is dan ook groot, waarbij Engeland geldt als een van de grootste critici. Bondspreses Greg Dyke haalde al een paar keer uit naar het Arabische land, terwijl John Whittingdale, de Britse minister van Cultuur, al liet weten dat Engeland bereid is om het eindtoernooi in 2022 te organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.