Engeland wil WK overnemen van Qatar

Reacties

Indien Qatar het WK van 2022 niet mag organiseren, is Engeland bereid het toernooi over te nemen. Dat zegt John Whittingdale, de Britse minister van Cultuur.

Engeland wil WK overnemen van Qatar

'Als de FIFA ons vraagt de organisatie te overwegen, dan hebben we in elk geval de beschikking over de benodigde faciliteiten', aldus Whittingdale. 'Laten we niet vergeten dat we een zeer indrukwekkend, maar helaas mislukt bid indienden om het WK van 2018 te houden in dit land.'

Whittingdale denkt echter niet dat de FIFA bij zijn land zal uitkomen als Qatar van zijn taak als WK-organisator wordt ontheven. 'Het is heel onwaarschijnlijk dat na het WK van 2018 (in Rusland, red.) ook het toernooi van 2022 in een Europees land wordt gehouden, zoals onze bondsvoorzitter Greg Dyke (foto) ook al constateerde', stelt hij.

Engeland geldt als een van de grootste critici van het WK van 2022 in Qatar. Bondspreses Dyke haalde al een paar keer uit naar het Arabische land. 'Als ik de bond van Qatar was, zou ik niet rustig gaan slapen vannacht', zei hij eerder deze week nadat Sepp Blatter had verklaard af te treden als voorzitter van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.