Russisch organisatiecomité roemt Blatter

Reacties

De organisatie van het WK 2018 in Rusland bedankt de vertrekkende FIFA-president Sepp Blatter voor bewezen diensten.

Russisch organisatiecomité roemt Blatter

Het Russia 2018 Local Organising Committee (LOC) is dankbaar voor de bijdrage die de FIFA-president leverde aan de ontwikkeling van het mondiale voetbal. De Russen roemen het werk van de 79-jarige Zwitser. 'We waarderen de enorme bijdrage die Blatter leverde als baas van de FIFA. Of het nu gaat om de ontwikkeling van jeugdvoetbal of het WK', aldus het LOC in een statement.

Of Rusland daadwerkelijk het podium vormt van het eerstvolgende WK is nog af te wachten. De Zwitserse justitie startte vorige week een onderzoek naar onrechtmatige activiteiten rond de toewijzingen van de eindtoernooien in Rusland en Qatar. De FIFA zelf onderzocht eerder al mogelijke corruptie bij de toewijzingsprocedures. De voetbalorganisatie kwam tot de conclusie dat alles rechtmatig is verlopen.

Blatter liet zich ook meermaals uit over de kritiek op de handelswijze van de FIFA. 'Als er op 2 december 2010, toen we beslisten over de twee WK's, twee andere landen uit de enveloppen waren gekomen, hadden ze deze problemen nu niet gehad', liet de 79-jarige Zwitser onlangs nog weten op het FIFA-congres.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.