Prins Ali en Ginola kandidaat, Van Praag en Figo zwijgen

Reacties

Michael van Praag weet nog niet of hij zich opnieuw kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van de FIFA. Prins Ali en David Ginola doen wél mee.

Prins Ali en Ginola kandidaat, Van Praag en Figo zwijgen

Van Praag (foto) trok zich vlak voor de verkiezingen net als Luis Figo terug, omdat één tegenkandidaat de kans zou vergroten Sepp Blatter van zijn troon te stoten. Maar ook prins Ali slaagde niet in die missie en gaf na de eerste ronde op. Nu er nieuwe verkiezingen aankomen, kan iedereen uiteraard weer meedoen in de race om het FIFA-presidentschap.

Zo lieten David Ginola, die zich ook al in een eerder stadium had teruggetrokken, en prins Ali aan Sky Sports weten beschikbaar te zijn voor de nieuwe verkiezingen. Ook Jerome Champagne zou een nieuwe poging overwegen.

De Franse bond heeft bij monde van voorzitter Noël Le Graët inmiddels Michel Platini vanwege zijn ruime ervaring als UEFA-preses naar voren geschoven als kandidaat, bij de bookmakers is hij zelfs al de grote favoriet om Blatter op te volgen. Overigens meldde diezelfde Le Graët doodleuk geen spijt te hebben van zijn stem op Blatter van afgelopen vrijdag.

Figo en Van Praag hebben nog geen uitsluitsel gegeven. Laatstgenoemde wilde ook niet inhoudelijk ingaan op het vertrek van Blatter. Zaterdag spreekt hij met collega-bondsbestuurders. 'Ik wacht eerst eens af hoe en waarom dit gebeurd is. Tot die tijd is alles speculatie en daar doe ik niet aan mee', laat hij weten aan Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.