Dyke viert vertrek Blatter en zet vraagtekens bij Qatar

Reacties

FA-voorzitter Greg Dyke kon als een van de grootste tegenstanders van Sepp Blatter zijn oren nauwelijks geloven toen de 79-jarige Zwitser bekendmaakte dat hij zijn functie als FIFA-voorzitter beschikbaar stelt.

Dyke viert vertrek Blatter en zet vraagtekens bij Qatar

'Hij is afgetreden, hij is weg. Laten we dit gaan vieren…', zei Dyke in een eerste reactie. De baas van de Engelse voetbalbond blijft geen hoge pet ophebben van Blatter. 'Dit heeft niets te maken met Blatter die eervol is, dat is hij al jaren niet geweest.'

Waarom Blatter tot het besluit is gekomen weet Dyke niet. 'Iets van de gebeurtenissen van de afgelopen week heeft ertoe geleid dat Blatter opstapt. Eindelijk kunnen we orde op zaken stellen binnen de FIFA. We kunnen die twee WK's (2018 en 2022, red.) weer onder de loep nemen. Als ik Qatar was zou ik me nu niet heel erg op mijn gemak voelen', aldus Dyke, die onlangs nog openlijk sprak over een boycot van het WK 2018 in Rusland.

Dyke wierp zich in aanloop naar de presidentsverkiezing al op als fervent opponent van Blatter. Hij stelde na de herverkiezing dat de Zwitser het door het onderzoek van de FBI hooguit twee jaar zou volhouden, maar had waarschijnlijk ook niet kunnen vermoeden dat de vijfde termijn van de man die al sinds 1998 aan de macht is zo snel zou eindigen. Ergens tussen december en maart wordt de nieuwe voorzitter gekozen op een speciaal ingelast FIFA-congres.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.