Van Oostveen en Van Praag: 'Goed nieuws voor het voetbal'

Reacties

Net als voorzitter Michael van Praag is ook KNVB-directeur Bert van Oostveen blij met het aftreden van Sepp Blatter als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

Van Oostveen en Van Praag: 'Goed nieuws voor het voetbal'

'Wij zijn verheugd met het nieuws dat Blatter is afgetreden. Na de teleurstelling van vrijdag, is dit goed nieuws voor het voetbal', laat Van Oostveen weten via Twitter. 'De komende dagen gaan we benutten om met het bondsbestuur en collega-bonden te overleggen.'

De KNVB is altijd fel tegenstander geweest van de herverkiezing van Blatter. Volgens Van Oostveen  was de bejaarde sportbestuurder niet langer te handhaven. Zeker na het corruptieschandaal rondom de FIFA. 'Hij is dan geen verdachte, maar wel verantwoordelijk', zei Van Oostveen eerder tegen Voetbal International.

Blatter, die vrijdag nog werd herkozen als preses, maakte zijn aftreden dinsdagavond bekend op een met spoed ingelaste persconferentie. Tijdens een FIFA-congres dat moet plaatsvinden tussen december 2015 en maart 2016 wordt de opvolger van de 79-jarige Zwitser gekozen.

Hoewel Michael van Praag, die zich in de aanloop naar de verkiezing terugtrok als kandidaat, zich aanvankelijk wilde beraden over zijn positie is hij wel blij met het terugtreden van de Zwitser. Onduidelijk is nog of de Nederlander zich kandidaat wil gaan stellen als opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.