'FBI start ook onderzoek naar Blatter zelf'

Reacties

Volgens het Amerikaanse ABC is de FBI nu ook een onderzoek gestart naar Sepp Blatter zelf. Mogelijk heeft dat een rol gespeeld in het plotsklapse aankondigen van zijn terugtreden als FIFA-voorzitter.

'FBI start ook onderzoek naar Blatter zelf'

Tijdens een persconferentie in Zürich, vier dagen na zijn herverkiezing, kondigde de 79-jarige Zwitser aan zijn functie te gaan neerleggen. Hoewel zijn vijfde termijn nog maar net begonnen was, voelde hij niet meer het vertrouwen. Tijdens een spoedcongres, dat binnen vier maanden moet plaatshebben, zal een opvolger voor de Zwitser worden aangewezen. Tot die tijd blijft hij aan.

Een en ander is onlosmakelijk verbonden met het FBI-onderzoek dat al veel langer loopt. Vorige week woensdag, twee dagen voor het FIFA-congres, werden zeven FIFA-officials van hun hotelbed gelicht en gearresteerd op verdenking van grootschalige en stelselmatige corruptie en omkoping. In totaal werden toen veertien verdachten aangemerkt.

Blatter behoorde daar niet toe, maar de FBI kondigde al wel aan dat de eerste arrestaties pas het begin waren van veel meer. Het Amerikaanse ABC meldt nu, kort na het aangekondigde vertrek van Blatter, dat de Zwitser zelf ook doelwit en onderdeel van een onderzoek is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.