Gill wil bij FIFA blijven nu Blatter vertrekt

Reacties

Door het opstappen van Sepp Blatter denkt David Gill er zeer sterk aan toch aan te blijven als vicepresident bij de FIFA. De voormalige directeur van Manchester United was vrijdag tijdens het FIFA-congres in Zürich nog in die functie benoemd, maar had reeds aangekondigd bij een herverkiezing van Blatter direct weer te vertrekken.

Gill wil bij FIFA blijven nu Blatter vertrekt

Aanvankelijk trad dat scenario in werking omdat Blatter als zittend voorzitter werd herkozen boven zijn enige tegenstrever prins Ali Bin al-Hussein. Daarop trok de Brit zijn conclusies.

Dinsdag kon hij door het plotsklaps aangekondigde besluit van Blatter dus weer op zijn eigen beslissing terugkomen.

Gill laat nu weten dat hij zijn vertrek van zaterdag niet formeel bekrachtigd heeft. Hoewel hij nog geen definitief besluit heeft genomen, overweegt hij nu aan te blijven ook al kan Blatter nog vier maanden de scepter zwaaien.

'Natuurlijk is dit ook in mijn ogen een enorme stap vooruit voor de FIFA', aldus Gill in de Engelse media. 'Ik respecteer zijn beslissing, maar ik ben wel blij dat Blatter vertrekt. Zo maakt hij ruimte voor echte verandering binnen de wereldvoetbalbond. Daarom heroverweeg ik nu mijn positie. Omdat ik mijn opstappen nog niet bevestigd heb, ben ik meer dan bereid een rol te spelen in het teweeg brengen van positieve veranderingen met het oog op de toekomst van de FIFA. Ik zal zo snel mogelijk met mijn UEFA-collega's aan tafel gaan en zal tot dat moment geen besluit nemen', aldus Gill, die doelt op 6 juni. Dan komen de Europese bonden rondom de Champions League-finale in Berlijn bijeen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.