Europa

AC Milan - Slavia Praag

Slavia Praha is met 4-2 verslagen in haar uitwedstrijd tegen Milan in de UEFA Europa League 8th Finals-wedstrijd donderdag. Eén speler van Slavia Praha kreeg een rode kaart. Slavia Praha hadden al vroeg in de wedstrijd een speler minder, toen El Hadji Diouf eruit gestuurd werd in de 26ste minuut. In de 34ste minuut nam Milan de leiding via Olivier Giroud. David Doudera bracht in de 36ste minuut Slavia Praha op gelijke hoogte. Tijjani Reijnders bracht in de 44ste minuut de thuisploeg opnieuw op voorsprong, op aangeven van Alessandro Florenzi. Direct na de rust vergrootte Ruben Loftus-Cheek de voorsprong van Milan. Ivan Schranz verkleinde de achterstand voor Slavia Praha in de 65ste minuut. Maar Slavia Praha was niet bij machte vaker te scoren. Met nog vijf minuten te spelen voerde Christian Pulisic de score verder op voor Milan, met een assist van Rafael Alexandre da Conceição Leão. Tijjani Reijnders scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 81ste minuut voor Milan. Allebei de teams hebben nu de kans om hun tactiek te optimaliseren, omdat ze elkaar in de volgende wedstrijd weer treffen op donderdag 14 maart om 18.45 uur.

AC Milan en Slavia Praag hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.