Dolblije Reijnders draagt goal op aan pasgeboren zoontje

Reacties

Tijjani Reijnders is de eerste Nederlander in ruim vier jaar die voor een Italiaanse ploeg heeft gescoord in een Europese knock-outwedstrijd. De goal tegen Slavia Praag paste in een mooie periode voor de middenvelder van AC Milan.

Dolblije Reijnders draagt goal op aan pasgeboren zoontje
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
4 - 2
Slavia Praag
Slavia Praag

Reijnders knalde donderdagavond bij een 1-1 stand raak in San Siro. Na de bal te hebben gekregen van Alessandro Florenzi, scoorde de voormalige AZ'er met een schot in de korte hoek. Na afloop verscheen een grote glimlach op het gezicht van de 25-jarige Oranje-international toen het over zijn pasgeboren zoon ging. 'Deze is voor mijn zoon. Ik ben blij dat ik weer gescoord heb en ik moet zo door blijven gaan', liet Reijnders weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Justin Kluivert was de laatste Nederlander die gescoord had voor een Italiaanse ploeg in de beslissende fase van een Europees toernooi. De aanvaller deed dat in februari 2020 voor AS Roma. Mede dankzij de goal van Reijnders zette Milan een flinke stap richting de kwartfinale van de Europa League. Er werd met 4-2 gewonnen.

De Rossoneri rekenen zich nog niet rijk, benadrukte Reijnders tegenover Italiaanse media. 'We mogen ze niet onderschatten en moeten voorzichtig zijn in de return. We moeten beter zijn in balbezit. In sommige fases waren we te onzorgvuldig aan de bal', maakte hij de balans op. Volgende week wacht de return in Tsjechië, eerst speelt Milan in eigen huis nog de competitiewedstrijd tegen Empoli. De grootmacht staat momenteel derde in de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.