Feyenoord - RKC Waalwijk

1 - 0
Expected goals3.3 - 0.7

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 1-0. Eén speler van RKC Waalwijk kreeg een rode kaart. Na een overtreding in de 35ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Etienne Vaessen van RKC Waalwijk met rood van het veld. Het duurde lang voor het eerste doelpunt viel. Het was pas in het slot van de partij, met nog maar 6 minuten te spelen, dat Mats Wieffer de 1-0 scoorde, met een assist van Leo Sauer. Feyenoord heeft nu in vier achtereenvolgende wedstrijden geen tegendoelpunt gekregen. Voor Feyenoord was het de achtste ongeslagen wedstrijd op rij. In de laatste vijf wedstrijden heeft Feyenoord vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl RKC Waalwijk één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Feyenoord dit seizoen. De nederlaag was ook voor RKC Waalwijk de zevende nederlaag met één doelpunt verschil. Dit betekent dat Feyenoord op de tweede positie staat met 52 punten en dat RKC Waalwijk op de zestiende plek staat met 18 punten. De volgende speeldag speelt Feyenoord op zondag 25 februari om 14.30 uur bij Almere City. RKC Waalwijk ontvangt zaterdag 24 februari om 18.45 uur Fortuna Sittard.