FC Den Bosch - De Graafschap

In de Eerste Divisie heeft vrijdag De Graafschap het uitduel tegen Den Bosch gewonnen. In de eerste helft kwam de uitploeg op een 2-0-voorsprong, waarna De Graafschap in de tweede helft uitliep naar 4-0. De Graafschap nam een vroege voorsprong, toen Simon Colyn scoorde na 26 minuten. Direct na de rust vergrootte Xandro Schenk de voorsprong van De Graafschap. Philip Brittijn bouwde in de 55ste minuut de marge uit voor De Graafschap. De Graafschap vergrootte de voorsprong verder, toen Huseyin Dogan scoorde, met een assist van Joran Hardeman, in de 65ste minuut. Het is de elfde wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Den Bosch. In de laatste vijf wedstrijden heeft Den Bosch twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl De Graafschap twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. In de volgende wedstrijd, op vrijdag 22 december om 20.00 uur, speelt Den Bosch in eigen huis Cambuur. De Graafschap speelt dan thuis tegen Jong PSV op Stadion De Vijverberg.