NEC - AZ

0 - 3
Expected goals1.1 - 1.4

AZ heeft zondag de uitwedstrijd tegen NEC in de Eredivisie met 0-3 gewonnen. NEC kreeg één speler uit het kreeg gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Binnen het half uur nam AZ de leiding, toen Karlsson scoorde, met een assist van Vangelis Pavlidis. Jordy Clasie bracht in de 43ste minuut AZ op 2-0, op aangeven van Pavlidis. De uitploeg vond het net nogmaals via Karlsson, op aangeven van Pavlidis, in de 50ste minuut. Na een overtreding in de 83ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Dirk Proper van NEC met rood van het veld. In de laatste vijf wedstrijden heeft NEC één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl AZ vier overwinningen en één gelijkspel heeft. NEC speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion, AZ treft PSV in de thuiswedstrijd in het AFAS Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 28 mei om 14.30 uur.