AZ - FC Emmen

De Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en FC Emmen eindigde in 5-1. Thuisteam AZ heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 5-0. Ondanks een sterke come back van Emmen is het AZ die het duel bepaalt. AZ kwam op voorsprong toen Sven Mijnans scoorde na 13 minuten, met een assist van Jordy Clasie. AZ bouwde de voorsprong vroeg in de wedstrijd uit naar 2-0 toen Myron van Brederode scoorde, op aangeven van Vangelis Pavlidis, in de 15de minuut. Tijjani Reijnders bracht in de 23ste minuut de thuisploeg op 3-0. Sam Beukema voerde de score verder op naar 4-0 na bijna een half uur, op aangeven van Van Brederode. Direct na de rust vergrootte Clasie de voorsprong van AZ. Richairo Zivkovic poetste iets van de achterstand weg voor FC Emmen in de 50ste minuut. Maar FC Emmen was niet in staat om meer goals te maken. In de laatste vijf wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl FC Emmen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. AZ speelt in de volgende wedstrijd uit tegen NEC in het Goffertstadion, FC Emmen treft Feyenoord in de thuiswedstrijd in De Oude Meerdijk. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 21 mei om 14.30 uur.