Spanje

Espanyol - Barcelona

De Barcelona spelers hebben alle reden gehad voor een viering na de 4-2 in de uitwedstrijd tegen Espanyol. Het resultaat betekent dat Barcelona in de Primera División de titel heeft veroverd. Espanyol staat op de negentiende plaats in de competitie. Het bezoekende team opende de score in de 11de minuut na een doelpunt van Robert Lewandowski, met een assist van Alejandro Balde. Balde bracht in de 20ste minuut Barcelona op 2-0, op aangeven van Pedro González López. De uitploeg liep nog verder uit toen Lewandowski nog een keer scoorde, op aangeven van Raphael Dias Belloli, in de 40ste minuut. Direct na de rust vergrootte Jules Koundé de voorsprong van Barcelona. Javier Puado milderde de score voor Espanyol in de 73ste minuut met een assist van Fernando Calero. Espanyol deed de tegenstander nogmaals pijn in de 92ste minuut van de wedstrijd toen Joselu scoorde, maar Espanyol was niet bij machte vaker te scoren, dat bracht de uiteindelijke score op 4-2. Het resultaat betekent dat Barcelona de eerste plaats heeft verzekerd. In de laatste vijf wedstrijden heeft Espanyol één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Barcelona vier overwinningen en één nederlaag heeft. . Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd. De volgende speeldag speelt Espanyol op zondag 21 mei om 14.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Rayo Vallecano. Barcelona speelt zaterdag 20 mei om 21.00 uur thuis tegen Real Sociedad.